Invalid syntax class – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Invalid syntax class – Python – Fórum – Programujte.comInvalid syntax class – Python – Fórum – Programujte.com

 

shockwave0
Newbie
4. 4. 2020   #1
-
0
-

Ahoj, kde prosim delam chybu, hlasí mi to chybu v constructoru, ale psal sem to podle navodu. Asi už sem slepejš. Moc nechapu, na co je tady prosim metoda stand(), dalo by se to zapsat prece  i bez ni , do instance tridy : p1 = Person("Tom", False) nebo  self.is_sitting = False udava konkretni hodnotu tomuto atributu self.is_sitting = i ?

Chyba:   File "class.py", line 2
    def__init__(self, name, i):
                              ^
SyntaxError: invalid syntax

class Person:
    def__init__(self, name, i):
        self.name = name
        self.is_sitting = i

    def stand(self):
        self.is_sitting = False




p1 = Person("Tom", False)
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
4. 4. 2020   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Chyba je v tom, že mezi def a __init__ nemáš mezeru.

Co se týče té metody stand, tak ano, samozřejmě by to šlo i bez ní. Tady prostě je. Můj osobní názor je, že takové zapouzdření se někdy hodí, ale většinou je úplně k ničemu. Každopádně ukázkové příklady jen něco ukazují, zjednodušeně až nesmyslně, neber to jako jediný správný způsob, jak něco dělat.

A toto jsi napsal zase nějak divně :-)

self.is_sitting = False udava konkretni hodnotu tomuto atributu self.is_sitting = i

Ten objekt má atribut is_sitting. V konstruktoru se nastavuje na zadanou hodnotu, ve stand se nastavuje na False. Tečka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý