Problém s databází při aktualizaci nette db – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s databází při aktualizaci nette db – MySQL – Fórum – Programujte.comProblém s databází při aktualizaci nette db – MySQL – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vytvořte si vlastní webové stránky. Snadno, rychle a levně přes Saywebpage.com
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

jAkErCZ0
Stálý člen
4. 4. 2020   #1
-
0
-

Zdravím Vás všechny narazil jsem na zajímavost. Mám script

self::ATTR_PRICE => $this->database->table(ProductManager::TABLE_NAME . '_' . self::TABLE_NAME)
                ->where(self::COLUMN_ID, $orderId)
                ->sum(self::COLUMN_QUANTITY . ' * ' . ProductManager::TABLE_NAME . '.' . ProductManager::COLUMN_PRICE)

Který generuje tento dotaz

SELECT SUM(`quantity` * `product`.`price`)
FROM `product_e_order`
WHERE (`e_order_id` = 108)

Ale háže mi to chybu

SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'product.price' in 'field list'

ale přitom v tabulce product řádek price je.

Začal jsem takové chyby monitorovat poté co se mi aktualizovala nette db.

Co je tady špatně?

Nějak na to nemohu přijít.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.47.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 4. 2020   #2
-
0
-

#1 jAkErCZ
No co vidim, tak zkousis dostat polozku z uplne jine tabulky aniz bys udelal jakykoliv join s tou tabulkou.

Krom toho pokud jde o jiz objednane zbozi, tak bys mel drzet cenu, za kterou se prodalo v tabulce product_e_order, protoze jakmile bys tu cenu zmenil, tak ti to rozhodi veskere predchozi objednavky. Ono se to mozna hodi i pro kosik, lidi by te ukamenovali, kdybys zvetsil cenu behem nakupu a ono se to pak zvetsilo i v kosiku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.21.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kit+14
Guru
6. 4. 2020   #3
-
0
-

#1 jAkErCZ
Stěžuje si, že mu chybí sloupec product.price. V tabulce product_e_order ho asi nenajde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.19.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý