Kombinace – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kombinace – Python – Fórum – Programujte.comKombinace – Python – Fórum – Programujte.com

 

David
~ Anonymní uživatel
175 příspěvků
8. 4. 2020   #1
-
0
-

čau lidi, potřeboval bych poradit, vůbec si s tím nevím rady:

a =  ['0', '5']
b = ['1', '8', '9']
c = "1"
d=  "2"

Mám 4 proměnné k tomto připadu mám A jako list, B jako list, C jako str, D jako str a potřeboval bych z toho dostat veškeré možné kombinace s tím, že A musí být vždy na prvnim mistě, B na druhém, C na třetím a D na čtvrtém.

dále vstup a,b,c,d je promměný, takže jednou muže byt a list jindy zase str atd, stejně tak tam muže být nahodny počet čisel.

vystup by měl tedy vypadat v tomto připadě takto: 0112,5112,0112,0812,0912,5112,5812,5912

jen nevím jak to udělat automaticky.

Velice Děkuji za každý nápad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.74.150.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
8. 4. 2020   #2
-
0
-

   

a = ['0', '5']
b = ['1', '8', '9']
c = "1"
d = "2"

for r in a:
    for s in b:
        for t in c:
            for u in d:
                print(r,s,t,u)

import itertools
for x in itertools.product(a,b,c,d):
    print(x)
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ivana1230
Duch
6. 5. 2020   #3
-
0
-

Dobry den, potrebovala by som poradit s jednou ulohou, pretoze sa neviem vobec pohnut:

Načítaj celé číslo a vypíš jeho cifry do grafickej plochy. Program jednotlivé cifry vypíše do farebných štvorcov. Použi celočíselné delenie a zvyšok po delení. napr. ked mam cislo 12568, tak mi kazdu jednu cifru vypise osobitne do stvorca

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.247.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
6. 5. 2020   #4
-
0
-

#3 Ivana123
Celočíselné dělení je operátor // a zbytek po dělení %. Jejich opakovaným použitím postupně získáš všechny číslice. Netuším, jak řešíte grafiku, ale ty bys měla.

12568 % 10 == 8
12568 // 10 == 1256
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ivana1230
Duch
7. 5. 2020   #5
-
0
-

Dobý den, vedeli by ste mi poradit, ako mam nakreslene stvorce v pythone zoraidt vedla sebe sprava dolava?

Pretoze ked rogram spustím, tak mám všetkých 7 stvorcov akoby na sebe. jednom mieste. A potrebujem aby boli medzi nii rozostupy. Ako to urobím? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.247.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
7. 5. 2020   #6
-
0
-

#5 Ivana123
Netuším, co používáš na vykreslení čtverců, ale pravděpodobně bude nějaká možnost určit jejich pozici/souřadnice. Tak každému zadáš jinou - třeba jako císlo_ctverce * rozestup.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ivana1230
Duch
8. 5. 2020   #7
-
0
-

#6 gna

zatial to mam naprogramovane takto. Funguje, no rozostupy neviem

import tkinter
canvas=tkinter.Canvas()
canvas.pack()

while cislo:
    cislice = cislo % 10
    canvas.create_rectangle(320, 120, 370, 170, fill='orange')
    canvas.create_text(348,145, text=cislice, font="calibri, 35")
    cislo //= 10

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.247.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
8. 5. 2020   #8
-
0
-

Místo konstant tam dej proměnné. 

x, y = 320, 120
w, h = 50, 50
while cislo:
    cislice = cislo % 10
    canvas.create_rectangle(x, y, x + w, y + h, fill='orange')
    canvas.create_text(x + w / 2, y + h / 2, text=cislice, font="calibri, 35")
    cislo //= 10
    x -= w
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Kombinace — založil fcelik

Kombinace cisel — založil Martin

Výpočet kombinace — založil Aliande

Kombinace podmnožin — založil Jakub Král

Kombinace inputů — založil Caterpillar

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý