Pomoc s programem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s programem – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s programem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Zugi0
Duch
30. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravím dostali jsme ve škole napsat program a já bych potřeboval poradit jak začít zadání je takové: 

Napíšte program, ktorý bude modelovať prácu s databázou telefónnych kontaktov. Každý kontakt sa bude skladať minimálne z nasledovných položiek:

• meno, priezvisko
• bydlisko
• telefónne číslo
• vek ( buď počet rokov, alebo si zapamätá dátum narodenia a vek si PC vypočíta.)

Program bude komunikovať s používateľom prostredníctvom textového menu. Program umožní minimálne tieto základné operácie:
– vložiť kontakt,
– zmazať kontakt,
– vyhľadať kontakt podľa mena.
– program dokáže vypísať kontakty v zadanych hraniciach veku.
– taktiež program dokáže vypočítať priemerný vek.
– uložiť vytvorenú databázu kontaktov do súboru
– databázu načítať.
– Program bude ošetrovať chybové stavy.

Na reprezentáciu databázy použite zreťazený zoznam.

Váš kód musí byť štruktúrovaný použitím FUNKCIÍ !!!

Byl bych strašně rád kdyby mi s tím někdo pomohl nebo mi aspoˇporadil jak mám začít díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.228.–
devilfish0
Stálý člen
31. 10. 2011   #2
-
0
-

Sprav si strukturu s menom,bydliskom.... + pointer na dalsi prvok zoznamu (ak je posledny tak bude NULL) - to mas spajany zoznam. Dalsi prvok pridas na koniec zoznamu, pri mazani nezabudni spravne prepojit vniknutu medzeru. Pri vyhladavani budes prechadzat cely zoznam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
sleepy0
Stálý člen
1. 11. 2011   #3
-
0
-

A este nezabudni urobit struktoru s pointemi na prvy a posledny prvok zoznamu. Tym budes moct vkladat prvok priamo na koniec zoznamu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s programem — založil Jarda

Pomoc s programem — založil Pepuna

Pomoc s programem ... — založil Bublina

Pomoc s programem — založil Janička

Pomoc s programem C++ — založil Marek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý