Pomoct programovat do školy pouze C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoct programovat do školy  pouze C# – .NET – Fórum – Programujte.comPomoct programovat do školy pouze C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

5. 5. 2020   #1
-
0
-

1Vytvoř program pro výpis matice po zadání její velikosti, vypsány budou pouze sudá čísla.

Př: zadáno 3

0 _ 2

_ 4 _

6 _ 8

2)

napiš program, který vypíše, které ze 3 zadaných čísel je největší a které nejmenší

3)

Vytvoř program, který ti bude vypisovat kolik bankovek, jaké hodnoty ti vydá bankomat, hodnotu zadáváš z klávesnice. Příklad: 8900 výstup: 1x5000, 1x 2000, 1x1000, 1x500, 2x200.

4)

Složené úročení:

-          znamená, že úroky nepočítáme pouze z původního vkladu, ale také z už získaných úroků. Budoucí hodnotu dostaneme dosazením do následujícího matematického vzorce:

BH=I0*(1+i)^n

Výraz (1 + i)^n nazýváme úročitel. Používá se při výpočtu budoucí hodnoty tehdy, když jde o jednorázový vklad, nebo tehdy, když se vkládají nerovnoměrné sumy.

Praktická úloha:

Podnikatel vloží začátkem roku na svůj účet 100 000 Kč. Banka mu poskytne úrok 6 % p. a. Jaká bude budoucí hodnota toho v kladu po 4 letech?

Řešení:

BH = 100 000 * (1 + 0.06)^4 = 126 247,69

Podnikatel bude mít po čtyřech letech na účtu 126 247,69 Kč.

Prosím o pomoct do školy 

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
5. 5. 2020   #2
-
0
-

1) Načteš rozměr X a ve dvou cyklech (X řádků, X sloupců) budeš vypisovat hodnoty. Nebo v jednom cyklu po každé X-té hodnotě výpis "zalomíš", na tom nesejde. Na test sudosti můžeš použít zbytek po celočíselném dělení - operátor %. A podle toho vypíšeš číslo, anebo _.

2) Obecně vezmeš první hodnotu jako předpokládané maximum/minimum a porovnáš ji s ostatními hodnotami. Po každé, když narazíš na větší/menší hodnotu, tak si ji uložíš, jako nové maximum/minimum. U tří hodnot asi bude stačit použití dvojitý Math.Min/Max.

3) Načteš sumu a pro všechny hodnoty bankovek zjistíš kolikrát se do ní bankovka "vejde". To co se vešlo od sumy odečteš a opakuješ, dokud nejsi na 0. (8900: 1x5000 => 3900: 1x2000 => 1900: ...). Celočíselné dělení - operátor / - a zbytek po dělení - operátor % (ten teoreticky nepotřebuješ). Případně je na to i pomocná funkce Math.DivRem, která udělá obojí jedním příkazem.

4) Tam není, co řešit. Prostě vzorec se dvěma proměnnými. Na výpočet mocniny můžeš použít Math.Pow.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
5. 5. 2020   #3
-
0
-

Pár věcí jsem napsal blbě, kdyby se ti něco nezdálo, tak to neber doslova   

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
5. 5. 2020   #4
-
0
-

#2 gna
pravé nevím si rady nemohl by si mi prosím udělat zdrojový kód ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
5. 5. 2020   #5
-
0
-

Jestli máš jen zadání, tak nemohl. To jsou triviální úlohy nepochybně stavějící na tom, co jste se učili.

Jestli na tom makáš a jen ses na něčem zaseknul, tak s radostí. Ukaž, co máš. Nebo to hoď do inzerce, jako práci za odměnu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
6. 5. 2020   #6
-
0
-

#5 gna
no já mám teď do ucovani mám to do dneska do školy pokud nebudu mít dostanu zase 5 potřeboval bych vážně to udělát další úkol zvládnu sám už snad 

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
6. 5. 2020   #7
-
0
-

Myslím, že jsi zanedbal studium a tak ti ujel vlak (na úkol sis "vzpomněl brzy"). Takže další úkol se opět objeví tady s podobným fňukáním. Propadnutí možná bude přínos - další příležitost se to naučit. A nebo odejdeš ze školy na kterou stejně nemáš (asi to vypadá zlomyslně).

Zkus udělat nějaký dílčí úkol. Třeba: napiš metodu public bool JeSude(int cislo) , která vrací true pokud cislo je sude, jinak vraci false. Pro řešení prvního úkolu by se ti mohla hodit. Podobně by se to dalo udělat s bankovkama: public int PocetBankovek(int castka, int hodnota_bankovky).

Prostě to rozdrobit na dílčí problémy - udělat z toho skládačku a pak ji poskládat.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Potřebuju pomoct — založil Grungy

Pomoct se zdrojakem — založil Tomxxx

Potřebuju pomoct — založil matesz

Potřebuju pomoct — založil CSS

Potřebuju pomoct — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý