Synapse email přes seznam.cz – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Synapse email přes seznam.cz – Delphi – Fórum – Programujte.comSynapse email přes seznam.cz – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Borisek0
Stálý člen
18. 5. 2020   #1
-
0
-

Zdravím Vás.
Mám internet od providera který má i poštovní server a toto mi funguje.

function SendMail(
      User, Password,
      MailFrom, MailTo,
      SMTPHost, SMTPPort: string;
      MailData: string): Boolean;
    var
      SMTP: TSMTPSend;
      sl:TStringList;
    begin
      Result:=False;
      SMTP:=TSMTPSend.Create;
      sl:=TStringList.Create;
      try
        sl.text:=Maildata;
        SMTP.UserName:=User;
        SMTP.Password:=Password;
        SMTP.TargetHost:=SMTPHost;

        SMTP.TargetPort:=SMTPPort;
        SMTP.AutoTLS:=true;
        if SMTP.Login then
        begin
          result:=SMTP.MailFrom(MailFrom, Length(MailData)) and
             SMTP.MailTo(MailTo) and
             SMTP.MailData(sl);
          SMTP.Logout;
        end;
      finally
        SMTP.Free;
        sl.Free;
      end;
    end;


procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
SendMail('borisek', 'heslo',
  'muj email', 'muj email',
  'smtp server providera','25',
  'Test');
end;

Bych to ale chtěl posilat přimo přes smtp.seznam.cz
Jsem si zkoušel nastavit v mém poštovním klientovi port 25 bez šifrovaní a funguje.
Přes synapse to nefunguje.
Když nastavim smtp server providera tak ok.
Když nastavim smtp.seznam.cz nefunkční.
Asi tady bude problem a nevim jak zapnout.

https://napoveda.seznam.cz/cz/email/imap-pop3-smtp/
Dále je u tohoto serveru nutné zapnout funkci "SMTP autentifikace" (ověřování uživatelského jména a hesla na SMTP serveru).

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
18. 5. 2020   #2
-
0
-

Co znamená "nefunguje"? Jakou chybu to hlásí?

Tu autentifikaci dělá Login a neměl by se seznamem mít problém. Zkus to odkrokovat nebo něčím monitorovat provoz (Wireshark) a podívej se na čem to klekne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Grafoman
18. 5. 2020   #3
-
0
-

#1 Borisek
máš tam 

if SMTP.login, tak si přidej else, a v obou větvíc si dej msgbox v then "přihlášení úspěšné" v else si zobraz chybu

a to samé u resultu 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Borisek0
Stálý člen
18. 5. 2020   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
MilanL+1
Grafoman
20. 5. 2020   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Borisek0
Stálý člen
25. 5. 2020   #6
-
0
-

Zatim nejsem doma, tak nemohu zkusit ale indy jsem zkoušel a funguje ale nějak nemohu pořešit češtinu v odeslane zpravě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
MilanL+1
Grafoman
25. 5. 2020   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Borisek0
Stálý člen
26. 5. 2020   #8
-
0
-

#7 MilanL
Tak diakritika funguje  
Dik. 

IdMessage1.ContentType:='text/plain';
IdMessage1.CharSet:='UTF-8';

Už jsem to nedavno zkoušel, ale měl jsem přehozene poředi.

http://www.ararat.cz/synapse/doku.php/public:howto:smtpsend
Nemohu přijit na to, co tam schazi.
E2003 Undeclared identifier: 'AddToLog'

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
MilanL+1
Grafoman
26. 5. 2020   #9
-
0
-

#8 Borisek
to bude nějaká vlastní funkce, která se stará o ten log, bud zobrazení na konzoli / nebo textové (memo pole ve formu okna) / případně ukládá do souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Ping přes synapse — založil Mirek

Email přes html — založil Petr

Email přes PHP — založil Borisek

SYNAPSE FTPS — založil djkowi

Synapse - seriova komunikace. — založil Borisek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý