Dobrý den,
Mám dotaz jakým způsobem mám dosáhnout, aby se mi zobrazil požadovaný výsledek, který má od daného jobu zobrazit od operací 10,20,30 nejnovější transakce(CreateDate)
Dotaz:
A požadovaný výsledek:
TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Dobrý den,
Mám dotaz jakým způsobem mám dosáhnout, aby se mi zobrazil požadovaný výsledek, který má od daného jobu zobrazit od operací 10,20,30 nejnovější transakce(CreateDate)
Dotaz:
A požadovaný výsledek:
Na řádcích je job(označuje výrobní příkaz), oper_num(označuje číslo operace),trans_type(označení transakce, createdate(čas zadání transakce)
Jinak ten dotaz jsem psal já jako neregistrovaný a nyní jsem již po registraci po nickem Vena84.
#10 Vena84
Super, už vidím SQL dotaz. Zkusil bych tohle:
select job,oper_num,trans_type,max(CreateDate)
from jobtran_mst
where job='20VP000012' and trans_type='M'
order by oper_num,trans_num, CreateDate desc
group by oper_num,trans_numVidíte tuto tabulku?
#17 Vena84
zkus to takhle mělo by to fungovat pokud se tam neudělá chyba:
select job,oper_num,trans_type,CreateDate from jobtran_mst jb inneŕ join (select job,oper_num,trans_type,max(CreateDate) as date from jobtran_mst group by oper_num,trans_num, trans_type) mx on jb.job=mx.job and jb.oper_num=mx.oper_num and jb.trans_type=mx.trans_type and jb.CreateDate=mx.date where job='20VP000012' and trans_type='M'
#18 MilanL
Milane vypsalo mi to opět 25 řádků. Nevím jestli jsi ty nebo i ostatní pochopil správně zadání, ale potřeboval jsem výpis nejnovější transakce od op.10,20 a 30. Tedy 3 řádky
Nakonec jsem si pomohl přes row_number, což vedlo k požadovanému výsledku:
select *
from
(select job,oper_num,createdate, ROW_NUMBER() Over(partition by oper_num,job order by createdate DESC) as RN
from jobtran_mst
where job='20VP000012' and trans_type='M') as p
where p.RN=1
#19 Vena84
zkus toto
SELECT job, oper_num, trans_type, createdate FROM jobtran_mst AS T1
WHERE createdate = (SELECT MAX(createdate) FROM jobtran_mst AS T2 WHERE T1.job = T2.job and T1.oper_num = T2.oper_num)
AND job='20VP000012' AND trans_type='M'
ORDER BY job, oper_num
Zjistit počet nových příspěvků
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

© 2003–2025 Programujte.com