Nefunkční kalkulačka c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunkční kalkulačka c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comNefunkční kalkulačka c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Judr Boomer
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 7. 2020   #1
-
0
-

Dobrý den, 

přeprogramoval jsem svou kalkulačku, ale když si zvolím - a dám příklad, tak mi to zobrazí první číslo nikoliv výsledek.

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    string name;
    char select;
    char again;
    char again2;
    char again3;
    int f;
    int s;
    int f1;
    int s1;
    int f2;
    int s2;
    int vys;
    int vys2;
    int vys3;

    cout << "Dobry den, jak se jmenujete? ";
    cin  >> name;

    cout << "Vitejte v kalkulacce " << name;

    cout <<  "\nV cem chcete pocitat? (+,-,%): ";
    cin  >> select;

    if (select == '+') {
    cout << "\nZadejte prvni priklad ";
    cin  >> f;

    cout << "Zadejte druhy priklad ";
    cin  >> s;
    vys = f + s;
    cout << "  " << f << " + " << s << " = " << vys;

    cout <<  "\nVytvorit novy priklad? ";
    cin  >> again;
    }

     if (select == '-' ) {
    cout << "\nZadejte prvni cislo ";
    cin  >> f1;

    cout << "Zadejte druhe cislo ";
    cin  >> s1;
    vys2 = f1 - s2;
    cout << "  " << f1 << " - " << s1 << " = " << vys2;

    cout <<  "\nVytvorit novy priklad? (Y/N) ";
    cin  >> again2;

    }

    if (select == '%') {
    cout << "\nZadejte prvni priklad ";
    cin  >> f2;

    cout << "Zadejte druhy priklad ";
    cin  >> s2;

    vys3 = f2 % s2;

    cout << "  " << f2 << " % " << s2 << " = " << vys3;

    cout <<  "\nVytvorit novy priklad? (Y/N) ";
    cin  >> again3;
    }

    while (again == 'Y' || again == 'y') {
    cout << "\nZadejte prvni priklad ";
    cin  >> f;

    cout << "Zadejte druhy priklad ";
    cin  >> s;
    vys = f + s;
    cout << "  " << f << " + " << s << " = " << vys;

    cout <<  "\nVytvorit novy priklad? (Y/N) ";
    cin  >> again;
    }

    while (again2 == 'Y' || again2 == 'y') {
    cout << "\nZadejte prvni priklad ";
    cin  >> f1;

    cout << "Zadejte druhy priklad ";
    cin  >> s1;
    vys2 = f1 - s2;
    cout << "  " << f1 << " - " << s1 << " = " << vys2;

    cout <<  "\nVytvorit novy priklad? (Y/N) ";
    cin  >> again2;
    }

    while (again3 == 'Y' || again3 == 'y') {
    cout << "\nZadejte prvni priklad ";
    cin  >> f2;

    cout << "Zadejte druhy priklad ";
    cin  >> s2;

    vys3 = f2 % s2;

    cout << "  " << f2 << " % " << s2 << " = " << vys3;

    cout <<  "\nVytvorit novy priklad? (Y/N) ";
    cin  >> again3;
    }

    if (again == 'N' || again == 'n') {
      return 0;
    }

    if (again2 == 'N' || again == 'n') {
      return 0;
    }

    if (again3 == 'N' || again == 'n') {
      return 0;
    }
}

Když tedy vyberu, že chci počítat s -, napíši příklad 20-50 tak mi to napíše 20 nikoliv výsledek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.231.77.–
Judr Boomer
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
26. 7. 2020   #2
-
0
-

Ahoj!

Už jsem to vyřešil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.231.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Nefunkční v IE — založil psenik

Nefunkční switch? — založil kojor44

Nefunkcni kod ? help — založil uGo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý