PyQt5 - nefunguje po buildu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PyQt5 - nefunguje po buildu – Python – Fórum – Programujte.comPyQt5 - nefunguje po buildu – Python – Fórum – Programujte.com

 

Jouker
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
19. 8. 2020   #1
-
0
-

Ahoj,

začal jsem používat PyQt5, ale po vytvoření buildu mi aplikace jen problikne a spadne. Aplikaci píši v PyCharm, kde funguje jak má. Když nepoužívám PyQt5, tak mi aplikace po buildu normálně funguje(např. pro TKinter, WxPython, konzolové ap...). Pro vytvoření buildu používám cx freeze, nebo pyinstaller (pro oboje je výsledek stejný a vytvořený build padá). Používám Python 3.8.

Ukázka kódu, který mi po vytvoření buildu padá:


from PyQt5 import QtWidgets

app = QtWidgets.QApplication([])

button = QtWidgets.QPushButton("exit ..")

button.setWindowTitle("New")

button.clicked.connect(app.quit)

button.show()

app.exec()
 

Díky za informace.

J.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:9c63:7a3f:a126:34a6...–
gna
~ Anonymní uživatel
1228 příspěvků
19. 8. 2020   #2
-
0
-

Co znamená padá? PyInstaller má volbu --debug, pak bys měl vidět, co přesně se děje.

S PyQt by neměl být problém, ale na ničem jiném to asi nemůže kleknout. Pokud ti ho to z nějakého důvodu nedetekuje a nepřibalí, tak to můžeš explicitně ručně přidat do závislostí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jouker
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
19. 8. 2020   #3
-
0
-

#2 gna
Ahoj,

 jak jsem popisoval. V PyCharmu to normálně jde. V programu není chyba. Ale když si udělám build (exe file) a spustím ho, tak mi jen problikne konzole. Když provádím build pro Tinker, wxPython.. tak je to ok. Chyba musí být v PyQt5, ale nevím kde.

J.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:9c63:7a3f:a126:34a6...–
Jouker
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
19. 8. 2020   #4
-
0
-

#2 gna
Během buildu žádná chyba nenastane. Zkoušel jsem to přes cx freeze a pyinstaller.

J.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:9c63:7a3f:a126:34a6...–
Jouker
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
19. 8. 2020   #5
-
0
-

#2 gna
Zdravím,

 tak vyřešeno. Zřejmě za to mohla zastaralá verze pipu. Po provedení upgrade pipu jsem znovu nainstaloval PyQt5 a po vytvoření buildu se aplikace správně spustí.

Díky za informace.

J.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9194:8452:9c63:7a3f:a126:34a6...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Malá rada o PyQT5? — založil lesna bodka vevericka zav

Nefunguje IF? — založil RemykCzech

Nefunguje cyklus — založil sedlons

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý