Android studio dotaz – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Android  studio dotaz – Java – Fórum – Programujte.comAndroid studio dotaz – Java – Fórum – Programujte.com

 

Borisek0
Stálý člen
22. 9. 2020   #1
-
0
-

Dobrý den.
Jsme se chtěli s kamošem pustit do něčeho co nedame.
Ale i tak budu pomalu pokraačovat a nějak nechapu toto.

https://stackoverflow.com/questions/41124290/android-action-recognize-speech-intent-never-finishes-after-long-speech 

@Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
        super.onCreate( savedInstanceState );
        setContentView( R.layout.activity_main );

        mTextTv= findViewById( R.id.textTv );
        mVoiceBtn=findViewById( R.id.voiceBtn );

        //button clic to show speech to text dilog
        mVoiceBtn.setOnClickListener( new View.OnClickListener() {
            @Override
            public void onClick(View v) {
                speak();
            }
        } );
    }

Proč je udalost public void onClick v protected void onCreate?
onCreate se vola při spouštění programu.
Už jsem si tohoto všim u vice zdrojaku.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
1860 příspěvků
23. 9. 2020   #2
-
0
-

Představ si, že máš interface ClickHandler. 

interface ClickHandler
{
    void onClick();
}

Můžeš ho implementovat klasickou pojmenovanou třídou.

class ClickReporter implements ClickHandler
{
    public void onClick() {
        message("Nekdo na neco kliknul.");
    }
}

A vytvářet její instanci, kde je potřeba. 

ClickHandler a = new ClickReporter();

// a pak ho nekdo nekde pri kliknuti zavola
a.onClick();

A stejně tak anonymní třídou definovanou v místě použití. 

ClickHandler b = new ClickHandler() {
    public void onClick() {
        message("Tralala.");
    }
};

// a pak ho nekdo nekde pri kliknuti zavola
b.onClick();

Proč to tak je v tom tvém příkladě? Protože se tak prostě autor rozhodl. V onCreate se buttonu nastavuje ClickListener, implementace je krátká a nikde jinde se nepoužije, tak je definovaná takhle. A taky takto "vidí data okolo" - jako tu metodu speak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Borisek0
Stálý člen
23. 9. 2020   #3
-
0
-

#1 Borisek
Děkují za vysvětlení.
Koukam že se mám ještě hodně učit.

Nemate zkušeností s API od google?
Jsem zkoušeli toto a funguje to.
https://www.androidauthority.com/…-app-976732/
Pujde přes AS docilit toho, aby se mi to spouštělo misto přer button tak přikazem Ok Google , Hey Google.
Jsme nedavno zkoušeli app inventor.
Jde nám o toto.
https://i.postimg.cc/…inventor.jpg
Funguje to, zmačknu tlačitko, řeknu třeba ahoj raspi, převede se to na text a odešle a na raspi si to přes php odchytim.
Jen přes ten app inventor. nejde docilit toho Ok Google , Hey Google.
Jen proto jsme se pustili do toho přes AS.Ale kamoš to už vzdal.


 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Android studio — založil Borisek

Android studio — založil pokeeto

Android studio - timer — založil Borisek

Android Studio - AsyncTask — založil Borisek

Android Studio vs. Material — založil VladislavK

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý