Data se nenacitaji do db – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Data se nenacitaji do db – PHP – Fórum – Programujte.comData se nenacitaji do db – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

petr
~ Anonymní uživatel
731 příspěvků
25. 9. 2020   #1
-
0
-

Zdravim, muze mne nekdo poradit proc si mne v nasledujicim skriptu neulozi data do DB? Chyba neni zadna, do promennych se data ulozi ale do DB ne. 


 $servername = "localhost";
 $username = "root";
 $password = "";
 $dbname = "test";


$conn = new mysqli($servername, $username, $password,$dbname);

if ($conn->connect_error) {
    die("</br>"."Připojení k db se nezdařilo " . $conn->connect_error);
}
else {echo "</br>"."pripojeno k DB";}

if (empty($_POST['jmeno']) || empty($_POST['prijmeni']) || empty($_POST['email'])) {
exit;

}
$jmeno = trim($_POST['jmeno']);
$prijmeni = trim($_POST['prijmeni']);
$email = trim($_POST['email']);


$dotaz = "INSERT INTO db VALUES (?, ?, ?)"; 
$a = $conn -> prepare($dotaz); 
$a -> bind_param('sss',$jmeno,$prijmeni,$email); 
$a -> execute;

if (($a -> affected_rows) > 0 ){

echo "</br>"."zaznamy byly ulozeny do DB";
}
else echo "</br>"."neco se porouchalo";

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
25. 9. 2020   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#1 petr

Nechybí u $a -> execute; závorky?  ->  $a -> execute();

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
MilanL+1
Expert
29. 9. 2020   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Kit+14
Guru
29. 9. 2020   #4
-
0
-

#3 MilanL
Pokud má v tabuce jen tyto 3 sloupce (což je tak trochu hloupé) a jsou v uvedeném pořadí, tak mu to fungovat bude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.240.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3627 příspěvků
30. 9. 2020   #5
-
0
-

Zkousel jsi google? Najit podobny priklad, treba? Nebo si vygooglovat priklady na jednotlive pouzite funkce? Nebo muzes cekat 2-60 dni nez ti nekdo odpovi na forku :) U sql to asi nebude tak dlouho, ale obecne jo.

google = php mysqli bind_param
1. https://www.php.net/…ram.php ;

$stmt = $mysqli->prepare("INSERT INTO CountryLanguage VALUES (?, ?, ?, ?)");
$stmt->bind_param('sssd', $code, $language, $official, $percent);

Ano, je mozne nabindovat vic parametru naraz. Ja to takhle nikdy nepouzival, takze jsem se musel mrknout na net.

2. vpravo v seznamu na php.net, execute 

/* Execute the statement */
$stmt->execute();

/* Execute the statement */
mysqli_stmt_execute($stmt);

Tve reseni, funkce execute, bez zavorek, jsem nevidel v dokumentaci pouzit. Ale nevylucuji, ze by to mohlo fungovat. new class je take mozne zapsat bez zavorek. Nicmene, zkus to se zavorkami.
google = php mysqli execute - nenasel jsem narychlo nic bez zavorek

3. Zkus si tam pridat uplne nahore zapnuti error_reporting

4. php.net / affected_rows 

    printf("rows inserted: %d\n", $stmt->affected_rows);

mysqli nepouzivam, tez jsem si to vygoogloval a existuje to, ok.

5.  

echo "</br>" - tvuj zapis jsem nikde nenasel

https://www.jakpsatweb.cz/html/bloky.html#br
google = html br
<br> - html4, html5
<br /> is preferred xhtml (html5, xml, ML, SGML)
       Can also use <br/> or <br></br>
<br></br> is not valid in HTML 5

6.

$dotaz = "INSERT INTO db VALUES (?, ?, ?)"; 

Tohle je samo o sobe pomerne pochybne. Databaze je neco jako slozka souboru. V databazi mas tabulky. Tabulky si predstav jako tabulky v excelu.
a) Pochybne je na tom to, proc by nekdo pojmenovaval tabulku 'db'? db je zkratka pro databazi.
b) doporucuji pouzivat 5 znaku pro nazvy tabulek a min 3 pro nazvy promennych v php nebo sloupcu.
c) doporucuji pouzivat nazvy, ktere odpovidaji tomu, co v tabulce, sloupci, php promenne je. $a pro stmp je spatne. Idealne je dobre se drzet zapisu podle dokumentace, protoze, pak se bude snadneji hledat chyba. Ale ne vzdy je to tam ok, nekdy je lepsi se inspirovat priklady nalezennymi googlem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý