Dobrý den - Velmi prosím o radu - Pokud si zkopíruji výsledek dotazu a vložím ho do excelu mám hodnoty oddělené pomlčkou - nikde jsem nenalezl kde to změnit na středník - Zkoušel jsem Tools-Preferences-Database-Utilities-Export kde jsem v Comma Separate Value (CSV) Format zvolil středník to samé v Delimited Format nicméně stále když zkopíruji a vložím do Excelu mám hodnoty oddělené pomlčkou - prosím víte někdo jak na to - nechci nastavovat export přímo do excelu potřebuji si to kopírovat do myši - děkuji Tom
Fórum › MS SQL
SQL - kopírovaní výstupu
Pochybuju, že by šlo nastavit formát v jakém se data kopírují do schránky i o tom, že by se to kopírovalo v takovémto formátu. Schválně to zkus vložit do jiného programu, jestli to bude stejné. Při nejhorším holt budeš dělat ten export, tj. ukládat do souboru.
Každopádně Excel má nějaké možnosti nastavení formátu dat, tak buď to zprasí až Excel, nebo to v něm půjde aspoň přeformátovat. Tak koukni do nastavení. Já ho nepoužívám, tak nevím.
#1 TomTom
asi budeš muset použít mezistupeň nejdříve zkopírovat data do textového souboru .csv a až ten pak otevřít v excelu.
pozor oddělovač by se neměl nacházet ve vlastních datech jinak to bude dělat neplechu, např pokud bude oddělovač pomlčka a budeš mít nastaven formát data a času na rr-mm-dd, tak se mlže stát že ten datum bude rozložen do více sloupců.
vytvoř si soubor
bcp.exe "select * from databaze.dbo.tabulka where podminka" queryout cesta -c -toddělovač -T -CRAW -Sserver\instance -Uuzivatel -Pheslo
např. export tabulky se sloupci oddělenýma znakem #:
bcp "select * from test.dbo.test where id between 1 and 500" queryout c:\test.txt -c -t# -T -CRAW -Stest\sqlexpress -Usa -P123456
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak odoslat tabulku nacitanu s sql s pridanym polickom do inej tabul… — založil Rastislav
Poradie vystupu — založil h4ck3r1
Opakovaní znaku na výstupu — založil David
Obrácení výstupu v mysql — založil Václav Žitek
Parsovanie vystupu a autorun — založil Nekroman
Moderátoři diskuze