Parse text – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Parse text – Python – Fórum – Programujte.comParse text – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fdsddfdsfd
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 11. 2011   #1
-
0
-

Dobry den,

mam premennu typu str a ta obsahuje velke mnozstvo textu(konkretne ide o man page).

Chcel by som sa opytat ako vyparsujem prikaz a cislo man sekcie z tohto uryvku:

SEE ALSO
chmod(2), chown(2),  close(2),  dup(2),  fcntl(2),  link(2),  lseek(2),
mknod(2),  mmap(2),  mount(2),  openat(2), read(2), socket(2), stat(2),
umask(2),  unlink(2),   write(2),   fopen(3),   feature_test_macros(7),
fifo(7), path_resolution(7), symlink(7)

Dakujem za konkretne rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
2. 11. 2011   #2
-
0
-

   

import re
string = "..."
parsed = re.findall(r"(\w+)\((\d+)\)", string)
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
2. 11. 2011   #3
-
0
-

A sekce vlastně nemusí být vždy číslo, takže místo \d raději dej taky \w.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

VB6 parse text — založil toonnyy

Parse error — založil beachboy

C# TreeView parse cesty ve stromu — založil Midnight

Chybný vstup Int.Parse() — založil vojja01

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý