Vybarvení grafu pod křivkou – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vybarvení grafu pod křivkou – .NET – Fórum – Programujte.comVybarvení grafu pod křivkou – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Kubas
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
8. 11. 2020   #1
-
0
-

Ahoj, vytvářím graf funkce na intervalu, na kterém se aplikoval určitý integrál, proto by se mi hodilo vyplnit barvu tu část, která se nachází pod touto funkcí. Pro vykreslení grafu používám knihovnu OxyPlot, bohužel ale nevím jak mohu docílit té výplně pod křivkou. Nevěděl by tu někdo jak na to prosím? Přikládám kus zdrojáku, který vykreslí graf.

PlotView myPlot = new PlotView();
//Create Plotmodel object
var myModel = new PlotModel {Title = string.Format("{0}\n\r∫f(x) = ({1}x^3) + ({2}x^2) + ({3}x) + ({4}) = {5} \n\r{6} ", horniMez, koeficienty[3], koeficienty[2], koeficienty[1], koeficienty[0], integral, dolniMez )};

myModel.Series.Add(new FunctionSeries(x=>koeficienty[3]*x*x*x+koeficienty[2]*x*x+koeficienty[1]*x+ koeficienty[0], dolniMez, horniMez, 0.1, string.Format( "Funkce: ({0}x^3) + ({1}x^2) + ({2}x) + ({3})", koeficienty[3], koeficienty[2], koeficienty[1], koeficienty[0])));
//Assign PlotModel to PlotView
myPlot.Model = myModel;

//Set up plot for display
myPlot.Dock = System.Windows.Forms.DockStyle.Top;
myPlot.Location = new System.Drawing.Point(0, 0);
myPlot.Size = new System.Drawing.Size(700, 700);
myPlot.TabIndex = 0;
Controls.Add(myPlot);

Chci docílit: Vybarvení grafu pod křivkou

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.141.28.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
8. 11. 2020   #2
-
0
-

Zkušenost s tím nemám, ale po letmém zkouknutí dokumentace bych řekl, že chceš AreaSeries.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kubas
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
8. 11. 2020   #3
-
0
-

#2 gna
a nevěděl bys prosím jak konkrétně jí na to aplikovat? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.141.28.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
8. 11. 2020   #4
-
0
-

Zřejmě místo FunctionSeries s funkcí, vygeneruješ jednotlivé body a použiješ AreaSeries s těmi body.

AreaSeriesExamples.cs

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kubas
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
8. 11. 2020   #5
-
0
-

#4 gna
Ale tak kdybych ty body vypočítaval ručně, tak to by jich bylo strašně moc nebo ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.141.28.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
8. 11. 2020   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
8. 11. 2020   #7
-
0
-

Nebo možná až dvojnásobek, pokud AreaSeries potřebuje v obou setech stejný počet bodů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Vykreslování grafů — založil ondra

Orientace grafu — založil ptest

Souvislost grafu — založil goesss84

Generator grafu — založil Hanz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý