Pomoc s programem do školy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s programem do školy – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s programem do školy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

DavidM
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 11. 2020   #1
-
0
-

Potřeboval bych pomoci s tímto zadáním:

Vytvořte program na průměr známek: Nechť uživatel zadá do řádku celá nezáporná čísla představující známky z předmětu. Čísla budou oddělená mezerníkem. Posledním číslem bude nula. Napište program, který přečte "známky" a vypíše průměr těchto známek.

Všechny moje minulé pokusy skončili selháním a navíc nevím jak mám udělat aby se mi čísla vypisovali na jeden řádek.

Můj nejlepší pokus je zatím toto, ale program se po napsání nuly ukončí a nic ve výsledku nespočítá.

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
    int cnt=0, sum=0, a, n;
    cout<<"Zadejte znamky:";
    do
    {
        cin>>a;
        sum+=a;
        cnt++;
    } while(a != 0);

    cout<<"Prumerna znamka:"<< sum/n;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
12. 11. 2020   #2
-
0
-

Nechápu, co myslíš vypisováním na jeden řádek. Vstup na jednom řádku bude fungovat.

Počet máš v cnt a vypisuješ sum/n.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Z-CODE
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 11. 2020   #3
-
0
-

#2 gna
Jen upozorňuji, že tvůj postup nesplňuje zadáni úlohy.

Dle zadáni bys měl zadat na začátku všechny čísla najednou a oddělit je mezerníkem, přičemž posledním zadaným číslem bude 0. Pak až po stisknutí enter program z tohoto řádku vytáhne jednotlivá čísla a ty sečte. Čili bych vytvořil proměnnou typu string nebo char[ ] a do ní pak načetl celý řádek čísel, pak už stačí jen jednotlivé čísla převést na vhodný číselný datový typ třeba int - nechat sečíst podělit počtem a vypsat průměr. Nic složitého na tom není. Jednu takovou funkci na vytažení čísel ze znakového vstupu jsem si napsal nedávno. Pomocí této funkce jsem ošetřoval uživatelský vstup, aby nebyly zadávány blbosti.

A nebo použij výjimky - tam existuje také funkce (teď si nevzpomenu název) - a ta rovněž dokáže vytáhnout čistě ze znakového vstupu pouze číselné hodnoty.

Pokud bude i nadále problém - tak pak pomůžu z kódem. Úloha je to jednoduchá, ale kdybys to jen opsal aniž by ses pokusil vytvořit něco sám tak se to nikdy nenaučíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.196.–
Z_code
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
26. 11. 2020   #4
-
0
-

Zkusil jsem úlohu naprogramovat a opravdu to není nijak složité :-). Výsledek by měl vypadat asi nějak takto:

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.163.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s programem v C — založil Radyon

Pomoc s programem — založil undatra

Pomoc s programem ... — založil Bublina

Pomoc s programem — založil Janička

Pomoc s programem — založil Pepuna

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý