Pomoc s příkazem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s příkazem – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s příkazem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

12. 11. 2020   #1
-
0
-

Potřeboval bych pomoct s tímto příkladem. 

Ve škole jsme dostali napsat příkaz pro vypsaní průměru z jednoho předmětu a další hodinu ho rozšířit na více předmětů, ale už opravdu nevím jak.

Můj výtvor


#include <stdio.h>

int main(int argc, char **argv) {

int prg[15];//pole[0], pole[1], pole[2], pole[3], pole[4]

int i, pocet,suma = 0;

while(1){

printf("Zadej pocet znamek (max 15) pro konec zadej 100: ");

scanf("%d",&pocet);

if(pocet == 100)

break; for(i = 0;i < pocet;i++){

printf("Zadej %d. prvek: ",i+1);

scanf("%d",&prg[i]); suma = suma + prg[i];

}

printf("soucet znamek je %d\n",suma);

printf("prumer znamek je %.2lf\n",(double)suma/pocet);

//suma = 0;

}

return 0;

}

Děkuji předem za odpověďi

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.32.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
12. 11. 2020   #2
-
0
-

To opakovaně počítá průměr nějakého počtu čísel, takže to asi zadání splňuje a netuším na co se ptáš.

Jen odkomentuj to nulování sumy.
A ty známky nepotřebuješ mít uložené, tak zruš to pole a s tím i omezení počtu známek.
A pro ukončení by asi počet 0 dával větší smysl než 100.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
12. 11. 2020   #3
-
0
-

#2 gna
právě bych to potřeboval rozšířit aby to počítalo průměr více známek z více předmětů najednou

#2 gna
 

Potřeboval bych pomoct s tímto příkladem. 

Ve škole jsme dostali napsat příkaz pro vypsaní průměru z jednoho předmětu a další hodinu ho rozšířit na více předmětů, ale už opravdu nevím jak.

Můj výtvor


#include <stdio.h>

int main(int argc, char **argv) {

int prg[15];//pole[0], pole[1], pole[2], pole[3], pole[4]

int i, pocet,suma = 0;

while(1){

printf("Zadej pocet znamek (max 15) pro konec zadej 100: ");

scanf("%d",&pocet);

if(pocet == 100)

break; for(i = 0;i < pocet;i++){

printf("Zadej %d. prvek: ",i+1);

scanf("%d",&prg[i]); suma = suma + prg[i];

}

printf("soucet znamek je %d\n",suma);

printf("prumer znamek je %.2lf\n",(double)suma/pocet);

//suma = 0;

}

return 0;

}

Děkuji předem za odpověďi

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.32.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
12. 11. 2020   #4
-
0
-

Co znamená více předmětů najednou? Jak přesně to má fungovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Z_code
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
27. 11. 2020   #5
-
0
-

#4 gna
Předpokládám, že výstup měl vypadat asi nějak takto:

Připojen obrázek.

Známky zapisuji do datového typu string.(aby bylo vše zapsáno najednou v jednom řádku)

Pomoci getline je pak načtu.

Pomocí cyklu for a podmínky switch je pak vytáhnu a vložím do typu int. Pak už jen sčítám a dělím atd.

Jde v podstatě o pár řádku kódu nic těžkého.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.163.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý