Funkce na vytvoření tabulky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce na vytvoření tabulky – PHP – Fórum – Programujte.comFunkce na vytvoření tabulky – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

matous0
Duch
21. 11. 2020   #1
-
0
-

Zdravím, musím vytvořit vlastní funkci, která vypíše tabulku, která bude mít dva sloupce. V prvním budou čísla od 1 do $x, a ve druhém budou druhé mocniny čísel z prvního sloupce. Pokud $x není zadáno, bude jeho hodnota 10. Pokud je $x zadáno záporné, skončí funkce hodnotou false, pří korektním průběhu hodnotou true. Různými pokusy se mi povedlo vytvořit cykly, které to počítají, ale ve výsledku nemám tušení jak z toho vytvořit funkci. Děkuju za jakoukoliv pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.196.–
21. 11. 2020   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:9d22:8c6a:8c9c:5996...–
matous0
Duch
21. 11. 2020   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Umím základy toho jak se vytvářejí a jak fungují funkce. Spíš mám problém s tím, že to musí být v tabulce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.196.–
Kit+14
Guru
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.26.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
21. 11. 2020   #5
-
+2
-
Zajímavé
Kit +

Jsi psal, že nevíš jak z toho udělat funkci. Výpis má být v tabulce? Je to hodně podobné s Html 

$uzivatele = Db::queryAll('
    SELECT *
    FROM uzivatele
');
echo('<h2>Uživatelé</h2><table border="1">');
foreach ($uzivatele as $u)
{
    echo('<tr><td>' . htmlspecialchars($u['jmeno']));
    echo('</td><td>' . htmlspecialchars($u['prijmeni']));
    $datum = date("d.m.Y", strtotime($u['datum_narozeni']));
    echo('</td><td>' . htmlspecialchars($datum));
    echo('</td><td>' . htmlspecialchars($u['pocet_clanku']));
    echo('</td></tr>');
}
echo('</table>');


zdroj  https://www.itnetwork.cz/php/databaze/php-tutorial-databaze-pro-zacatecniky-formular-a-vypis-dat-z-tabulky

Důležité je použití tagů <table>, <tr> a <td>. Na rozdíl od Html nemáš data "natvrdo", v PHP máš data v nějaké proměnné.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
matous0
Duch
23. 11. 2020   #6
-
0
-

#5 hlucheucho
Díky, chvilku jsem se ještě trápil s dáním tabulky do funkce, ale když jsem to dodělal tak jsem zjistil, že je to fakt jednoduché. Jen se chci ještě zeptat, jestli existuje nějaký "elegantnější" způsob, jak tu tabulku promítnout (na konci kódu).

function tabulka($n = 10){
    if($n < 0):
        return false;
    else:
        for($i = 1; $i <= $n; $i++){
            $i2 = pow($i,2);
            echo    ("<tr>
                    <td>$i</td>
                    <td>$i2</td>
                    </tr>");
        }
        return true;
    endif;    
}
echo ("<table border=1>");
    tabulka ();
echo ("</table>");
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.196.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
310 příspěvků
23. 11. 2020   #7
-
0
-

#6 matous
Muzes dat ty table tagy jeden pred for cyklus a druhy za nej a budes volat jenom tabulku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.186.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032020 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý