Procházení textového souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Procházení textového souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comProcházení textového souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dragon124-10
Stálý člen
1. 11. 2011   #1
-
0
-

dobrý den,

jsem na widlích a dělam v c++.

chci se zeptat jak udělat aby sem mohl vědět na jaké řádce se nalézám a tak program mohl vědět jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
2. 11. 2011   #2
-
0
-

Můžeš si udělat proměnnou a můžeš jí po každém řádku zvyšovat hodnotu a pak můžeš vědět číslo aktuálního řádku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
dragon124-10
Stálý člen
2. 11. 2011   #3
-
0
-

děkuji,

mě hlavně zaujímá jak procházet písmeno po písmenu a identifikovat konec řádky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 11. 2011   #4
-
0
-

Nevím, jaké funkce na práci se soubory používáš, ale v podstatě ti stačí fgetc (kdyby si chtěl číst celou řádku najednou tak fgets) a znak pro novou řádku je '\n'.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

Procházení souborů na disku — založil zip123

Matice z textového souboru ? — založil Robin93

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý