Procházení polí a srovnávání – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Procházení polí a srovnávání – C / C++ – Fórum – Programujte.comProcházení polí a srovnávání – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

9. 1. 2021   #1
-
0
-

Ahoj, za úkol jsme dostali viz zadaní:
Napište program, z klávesnice zadejte do dvou polí 2x10 hodnot, pak procházejte obě pole současně!, jedno zleva!, druhé zprava!, obě hodnoty porovnejte a do třetího pole zapište větší hodnotu. Obsah třetího pole vypište na obrazovku.

Zkusil jsem: Když jsem to zkoušel tak stále neví 

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

#define POCET 10

int main(int argc, char **argv[]){
        int pole[POCET];
        int i,j = POCET - 1,pom;

        for(i = 0;i <POCET;i++){
                printf("Zadej %d.prvek: ",i+1);
                scanf("%d", &pole[i]);
        }

        for(i = 0;i < POCET/2;i++) {
                pom = pole[i];
                pole[i] = pole[j];
                pole[j] = pom;
                j--;
        }

        for(i = 0;i < POCET;i++){
                printf("%d ",pole[i]);
        }

        return 0;
}

m jak vytvořit, že ty čísla budu navzájem porovnávat.

Chtěl bych docílit: Porovnávání hodnot v jednotlivých polích pomocí cyklu

Děkuji všem za odpověď

LukášS

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.99.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
10. 1. 2021   #2
-
0
-

Porovnání můžeš udělat if-em. 

if (pole1[i] > pole2[j]) {
    pole3[i] = pole1[i];
} else {
    pole3[i] = pole2[j];
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý