Malá násobilka – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Malá násobilka – .NET – Fórum – Programujte.comMalá násobilka – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Fetoslav0
Duch
16. 1. 2021   #1
-
0
-


Zdravím, pracuji s C# poprvé a setkal jsem se se zadáním, kde mám vytvořit program pro vynásobení dvou náhodně vygenerovaných hodnot. Ty hodnoty se zobrazí uživateli, ten má za úkol je v hlavě vynásobit a výsledek zapsat do programu. Program následně porovná oba výsledky násobení a dá uživateli zpětnou vazbu o tom, jestli se výsledky shodují. V C jsem s tím neměl problém, ale v C# se mi stane to, že po zadání výsledku uživatele se vygenerují nové hodnoty, takže výsledek uživatele je vždy špatně. 
Kód: using System;
public class Program
{
public static void Main()
{
int a, b, vysl1, vysl2;
Console.WriteLine("Vynasob vygenerovane hodnoty, vysledek zapis do programu.");
Random random1 = new Random();
System.Threading.Thread.Sleep(100);
Random random2 = new Random();
a = random1.Next(1,11);
b = random2.Next(1,11);
Console.WriteLine(a);
Console.WriteLine(b);
Console.WriteLine("Zadej vysledek tveho nasobeni");
vysl1 = int.Parse(Console.ReadLine());
vysl2 = a * b;
if(vysl1 == vysl2){
Console.WriteLine("Mas to dobre :-)");
}
else {
Console.WriteLine("Mas to spatne :-(");
}
}
}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.247.–
16. 1. 2021   #2
-
0
-

Zkopíroval jsem to do online compileru C# a normálně to funguje. Na 2*9 mi 18 schválil jako dobrý výsledek, na 4*7 souhlasí 28.

Je to, cos postnul, to samé, co máš ve svém zdrojáku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.17.–
Kira Queen. Daisan no bakudan! Bites za dusto!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Malá násobilka — založil matej13

Mala násobilka v php — založil Mejzi

Okno a násobilka — založil Vasco

Nasobilka, lekce 1 — založil P1trs

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý