Prikaz if – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prikaz if – Pascal – Fórum – Programujte.comPrikaz if – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

doma22
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
17. 1. 2021   #1
-
0
-

Chcem sa opýtať, či je možné zadať príkaz if v tejto podobe:

 writeln('Zadajte svoje meno a stlačte enter:');

 readln(meno)

 if (meno) then

 writeln('Pokračujte ďalej  ',meno);

Podľa mňa, aspoň ak som dobre pochopili programovanie v paskale a programovanie vôbec, tak takáto forma príkazu if nie je možná, lebo je príliš všeobecná, keďže mien, tak isto ako keby som miesto mena použil iba podmienku text( hocijaký text) je veľa, teda i možností je veľa a pc potrebuje konkrétnu možnosť, aby mohol nejak reagovať, chápem to správne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.103.–
gna
~ Anonymní uživatel
1874 příspěvků
18. 1. 2021   #2
-
0
-

Pascal v ifu vyžaduje pravdivostní hodnotu a nedělá implicitní konverze, takže z řetězcem si tady neporadí. Můžeš to napsat takhle 

if meno <> '' then {meno neni prazdny retezec}
    ...

Ale to je pravidlo Pascalu, ne nutně obecně programování. Třeba Python vyhodnotí prázdný řetezec jako False a neprázdný jako True, takže tam by taková podmínka fungovala.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
doma22
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
18. 1. 2021   #3
-
0
-

aha super, veľmi pekne ďakujem, vaše rady mi veľmi pomáhajú, aby som konečne už uzavrel paskal, obrazne povedané výučbový základný jazyk a posunol sa ďalej, takže diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.103.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Opakovaný příkaz — založil PePe

Strukturovany prikaz — založil Tomáš

Příkaz Handle — založil Paulí

Příkaz k přesměrování — založil zeberdee

Asembler - příkaz — založil koubis777

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý