Exception, pomoc s kodem – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Exception, pomoc s kodem – Python – Fórum – Programujte.comException, pomoc s kodem – Python – Fórum – Programujte.com

 

shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
27. 1. 2021   #1
-
0
-

Ahoj, jak by jste si tady vyložili uvodní anglický text. A pak dále v kodu, chápu dobře, že Break ukončí smyčku hned po prvním projití cyklem, at uz je podmínka True nebo False. Dekuji 

from selenium import webdriver
from selenium.common.exceptions import StaleElementReferenceException
import time
driver= webdriver.Firefox(')
driver.get('http://apress.com')
driver.find_element_by_name('query').send_keys('python selenium')
while True:
ꂠꂠꂠꂠtry:
ꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠs=driver.find_element_by_class_name('search__submit')
ꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠs.submit()
ꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠtime.sleep(2)
ꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠs.submit()
ꂠꂠꂠꂠexcept StaleElementReferenceException:
ꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠꂠprint('Stale Exception is Skipped.')
ꂠꂠꂠꂠbreak
driver.quit()

 Kod s textem:

Stale
exception is raised in the following program by submitting the web element after a
while of its first submission. The handled exception is ignored or skipped that tries to
terminate a test case.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
27. 1. 2021   #2
-
0
-

Ano, ten break se provede hned při prvním průchodu, takže celkově je ten while nesmysl. Možná měl být odsazený až do toho exceptu. To je jeden z těch umělých příkladů, které jsou z principu nesmyslné, takže těžko říct, co všechno v tom kódu má význam.

Pointa je ale nejspíš v tom, že se ta vyjímka dá "pohltit".

Já jsem tu knihu letmo proletěl a moc se mi nelíbí, včetně té indické angličtiny. Možná přeskoč na jinou :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 1. 2021   #3
-
0
-

Tam slo asi ciste jen o to s.submit() dvakrat po sobe s prodlevou -> podruhe to vyhodi vyjimku a ty se pak misto opravy testu rozhodnes tu vyjimku ignorovat.

Urcite neslo o ten while.

Pokud je to fakt kniha z indie, tak to zaroven ilustruje typicke reseni problemu v tamnich koncinach. Takzvane "You're not paid to think" (c) futurama

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Pomoc s kodem — založil Shockwave

Pomoc s kodem — založil ask@t

Pomoc s kodem, subquery, ALL — založil shockwave

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý