Navrh a praca s DB – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Navrh a praca s DB – MS SQL – Fórum – Programujte.comNavrh a praca s DB – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
kotlas66670
Newbie
8. 2. 2021   #1
-
0
-

Servus

Potreboval by som poradit...

Vytvaram DB cez SQLite studio3.2.1... Chcel by som neako naplanovat strukturu....Mam

"Druh_masin" (napr:Traktor,Strimmer,Rotovator...)

"Nazov_stroja" (napr: Cobra T24=Strimmer,Husquarna T430=Traktor...)

"Vlastnosti_stroja"(napr: Rok_vyroby,Oprava,Popis....)

Potreboval by som zadefinovat cudzie kluce a aspon jeden priklad na zobrazenie napr jedneho stroja vo "Vlastnosti_stroja" s "Nazov_stroja" a "Druh_masin"

Zeby neako takto?

select Nazov_druh_masin,Nazov_stroja,Oprava,"Dátum opravy" from Druh_masin,Nazov_stroja,Vlastnosti_stroja where id_druh_masin=4 and id_nazov_stroja_druh=4 and id_vlastnosti_stroja_nazov=4

https://webshare.cz/#/file/3KNrh7l7m6

Nahlásit jako SPAM
IP: 98.158.248.–
JerryM0
Stálý člen
8. 2. 2021   #2
-
0
-

#1 kotlas6667
přiznám se že vubec nechápu s šim chceš poradit :) ... tak udělej tabulku ne ? na tohle ti stačí jedna tabulka a do ní dej data

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:415:9fbc:9aed:5e4e...–
kotlas66670
Newbie
8. 2. 2021   #3
-
0
-

#1 kotlas6667
https://beta.webshare.cz/file/hIqNCLUUOA/dbmanagementtoolv0-1-db

Tu som to upravil....myslim ze je lepsie spravit 3 tabulky....(aj ked neviem preco :-))

Připojen obrázek.

Do "Nazov_druh_masin" by som dal stroje napr:Rotovator,Kosacka......

do "Nazov_stroja" by som dal napr:Stihl300 ktora patri do druhu Kosacka atd

Keby som to daval do jednej tabulky ako by som to cele filtroval...nebol by vtom neaky chaos? Ako by som potom vyfiltroval napr vsetky Kosacky? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.113.–
JerryM0
Stálý člen
8. 2. 2021   #4
-
0
-

#3 kotlas6667
tak uděláš jednu tabulku a do ní dáš tzv. GUID sloupce. však mužeš v SQL vkládat sloupce do tabulky ne ? nikde se přeci nepíše že musíš zaplnit všechny políčka ve sloupci. takže nějaké buňky zaplněné budou a nějaké ne. Takže první sloupec bude "Druh_masiny", druhý sloupec bude "Nazov_stroja", třetí sloupec bude Vlastnosti_stroja: Rok_vyroby, čtvrtý sloupec bude Vlastnosti_stroja: Oprava atd. a někde se dané buňky prostě nevyplní u některých řádků. říká se tomu řídká tabulka .. SQL si s tim už poradí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:415:9fbc:9aed:5e4e...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Práca so súbormi — založil Milan

Praca s wav — založil staf

Praca so subormi — založil Tom@sQo

Zaverečná práca — založil Hano

Praca webmaster — založil maros cerven

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý