Zdravím,
potřebuji v DELPHI vytvořit složku a v ní soubor PAK2.PK3 . Soubor mám. Nedaří se mi to.
V této cestě C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\BaseEF\ . Za BaseEF .
Děkuji.
Zdravím,
potřebuji v DELPHI vytvořit složku a v ní soubor PAK2.PK3 . Soubor mám. Nedaří se mi to.
V této cestě C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\BaseEF\ . Za BaseEF .
Děkuji.
Nejde mi vytvořit složku. Děkuji.
Nevrací nic. Děkuji.
Máš oprávnění k vytvoření složky nebo souboru v požadovaném umístění? Jestli ke složce Program Files nemusí být oprávnění správce.....
Dále název cesty obsahuje mezery, musí být teda "zavřený" mezi uvozovky.
hu
Dejte mi ukázku. Vyzkouším ji. Děkuji.
asi jsi DOSem nepolíbený. prostě cestu k souboru nebo složce napíšeš takto: "C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\BaseEF\filename.txt" Pozor při vkládání řetězcové konstanty ve zdrojovém kódu programu. Uvozovky obvykle bývají ohraničením řetězcové konstanty. Proto se v C/C++ používají escape sekvence, jak je to v Pascalu a tedy i v Delphi hledej v dokumentaci (přeju mnoho úspěchů, Embarcadero v ní mělo náramný bordel).
Co se týče oprávnění: pokud uživatelský účet, pod kterým aplikace běží, nemá opravnění, snaha vytvořit složku nebo soubor selže. Pro zápis do Program Files musíš aplikaci spustit jako správce. Např v průzkumníku klikni pravým tlačítkem myši na aplikaci a z menu vyber spustit jako správce. Pokud chceš takovou aplikaci ladit, musíš Delphi spustit jako správce. Pak ale mohou vzniknout problémy s oprávněním k adresáři s projektem. Ty mohou vést k selhání kompilace projektu.
Pozn.: zápisu svých souborů do Program Files se vyhýbám. Výjimku tvoří soubory již odladěných aplikací, které ručně instaluji prostým nakopírováním exe a konfiguračního souboru.
hu
Jsem DOSem nepolíbený. Začínal jsem na XP a to se psal rok 2005. Děkuji za vysvětlení.
Jak mám postupovat, aby se ve složce BaseEF vytvořila složka s názvem DATA se souborem PAK2.PK3 ?
Program DELPHI normálně zapisuje do Program Files . Soubor PAK2.PK3 mám. Potřebuji zdrojový kód.
Moc děkuji za poskytnutí.
#9 ZAČÁTEČNÍKDE
vše je v online dokumentaci, stačí se správně zeptat
Nejde mi to, dejte mi to po lopatě. Děkuji.
Popište mi ten kód z cestou - C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\BaseEF . Děkuji.
#12 ZAČÁTEČNÍKDE
takhle se moc nenaučíš, v tom odkazu máš všechny funkce ohledně adresářů, tak si to vyzkoušej, od výpisu aktuálního adresáře přes změnu cesty po vytvoření nového, v první řadě bych nejdříve zkusil nastavit cestu na C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force následně vytvořit ten nový adresář, ono ti to ten adresář možná někde tvoří, ale jinde než chceš.
nebo sem dej kod co ti nefunguje a lidi ti to opraví, ale nikdo ti tu nebude vytvářet celý kod od začátku
na většinu práce s adresáři, má delphi 2 funkce např na to vytváření lze použít CreateDir nebo MkDir. U MkDir by to mělo dokonce vyhodit chybu. Každopádně něco by ti to mělo hlásit abys věděl v čem je problém.
Vytvoření složky na disku C:\ má vypadat jak ten příkaz? Děkuji.
V literatuře, co mám, nic není. Na YouTube jsou jen formuláře a to nechci. Zdroják.
Ten Váš příkaz mi funguje. Děkuji. Nejsem blbej, ale chybí mi zkušenosti. Ještě jednou děkuji.
#19 ZAČÁTEČNÍKDE
no na program se ti podívám dnes nebo zítra večer, včera to nešlo stáhnout.
Každopádně vytvoření složky má několik předpokladů:
1) složka nesmí v daném umístění již existovat
2) musí existovat ..
3) a být správně zadaná existující cesta nadřazeného adresáře
Mám o jedné osoby objednanou knížku. Jsem zvědav, co v ní je.
#22 MilanL
mohlo to jít i z darma, např
#24 ZAČÁTEČNÍKDE
tady te nikdo učit krok za krokem nebude, vyhledej si "delphi copyfile" pokud chceš soubor zkopírovat z jednoho místa do druhého,
a pokud chceš vytvářet tak create file a pak je třeba vědět jaký bude přístup k souboru zda textový nebo binární, jsou tam maličké rozdíly.
Current Directory, Relative Path, Full Path
hledej
hu
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku