Pole - Znalostní test z AJ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pole - Znalostní test z AJ – C / C++ – Fórum – Programujte.comPole - Znalostní test z AJ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
15. 2. 2021   #1
-
0
-

Dobrý den, 

Dostal jsem zadání vyrobit program, který obsahuje 20 českých slovíček  a postupně bude náhodně vybírat 10 slovíček a uživatel odpoví anglicky.  Anglické odpovědi má zadávat uživatel na klávesnici malými písmeny celým slovem. Po ukončení tohoto testu má vypsat počet správných a špatných odpovědí a ohodnotit test.

Jelikož jsme naposledy probírali pole, které vypíše počet kladných či záporných čísel nemohu najít žádný materiál který by mi pomohl. 

Upřímně vám děkuji za případnou pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.252.88.–
gna
~ Anonymní uživatel
1387 příspěvků
15. 2. 2021   #2
-
0
-

Pole je pole, pracuje se s ním vždy stejně. Akorát teď v něm budeš mít prvky jiného typu.

Co přesně nevíš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
15. 2. 2021   #3
-
0
-

#2 gna
Jelikož jsem v druhém ročníku a učitel nám dlouhou dobu nezadával vůbec nic skoro ještě ani neumím pracovat v c++  protože ho máme teprve pár měsíců.(téma pole probíráme ani ne 3hodiny) Proto ani nevím jak program sepsat a  umístit slova do daného pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.252.88.–
gna
~ Anonymní uživatel
1387 příspěvků
15. 2. 2021   #4
-
+1
-
Zajímavé

 Fajn, a co přesně nevíš?

string cz[] = { "pes", "kocka" };
string en[] = { "dog", "cat" };

int main()
{
	cout << "cz: " << cz[0] << ", en: " << en[0] << "\n";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
17. 2. 2021   #5
-
0
-

#4 gna
Jsem v tomto prostředí nový, když zadám 20 slov do stringu jak poté udělám ať se slovo napíše česky a  uživatel zadá dané slovo anglicky a program zkontroluje zda je to správně? Nyní mám pouze rozděleně vypsané české a anglické slova. Děkuji za případnou pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.252.88.–
Řešení
17. 2. 2021   #6
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Viz #4. jsou dvě pole - česká slova a anglická slova. Obě pole jsou uspořádána tak, aby na stejném indexu se nacházela slova stejného významu. Takže:

1. vygeneruješ nahodilé číslo v rozsahu 0 až (počet prvků pole - 1, podle zadání má být 20 prvků)
2. vygenerované číslo použiješ jako index do obou polí.
3. uživateli zobrazíš české slovo z cz[index]
4. vyžádáš vstup uživatele
5. porovnáš uživatelem zadané slovo se slovem z en[index]
6. vypíšeš vyhodnocení.

Aby to uživateli předložilo 10 slov a pak vypsalo počet správných a špatných odpovědí, výše uvedený algoritmus s drobnou modifikací vložíš do konečného cyklu for. Ta modifikace spočívá v zavedení počitadel správných a špatných odpovědí. Výše uvedený bod 6 upravíš tak, aby inkrementoval příslušné počitadlo. Po skončení cyklu pak vypíšeš stavy počitadel.,

Potřebuješ cyklus for, vygenerovat náhodné číslo, výstup na monitor, vstup z klávesnice, podmínku if vč. else a práci s poli a jednoduchými proměnnými.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
17. 2. 2021   #7
-
0
-

Zdravím. Měl bych ještě poslední dotaz.  Zda by šlo program nějak upravit tak aby se slova které se náhodně vyberou neopakovali? (viz foto)

Děkuji  oběma za poskytnutou pomoc.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.252.88.–
17. 2. 2021   #8
-
+1
-
Zajímavé

Pamatovat si vygenerovaná čísla (indexy) a další generovat tak dlouho, dokud nepadne unikátní číslo.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:c879:6c5a:7eaf:ba48...–
17. 2. 2021   #9
-
0
-

#8 hlucheucho
A to udělám jakým příkazem/způsobem prosím? Nemám již ponětí jak zasáhnout do kodu tak aby si čísla pamatoval a generoval vždy unikáty.

Vřelé díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.252.88.–
gna
~ Anonymní uživatel
1387 příspěvků
17. 2. 2021   #10
-
+1
-
Zajímavé

Můžeš třeba použít prázdný řetězec, jako indikátor použité položky. Budeš "losovat" dokud nenajdeš neprázdný řetězec a po použití ho nahradíš prázdným.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
17. 2. 2021   #11
-
0
-

A jak takto použiji prázdný řetězec k indikaci? Nemohl by jste mi ukázat jakým způsobem to mám dopsat do svého programu, který jsem zasílal nahoře prosím? Omlouvám se jestli zním hloupě, ale jsem v programování úplný amatér.

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.252.88.–
gna
~ Anonymní uživatel
1387 příspěvků
17. 2. 2021   #12
-
0
-

   

do {
    x = rand() % 20;
} while (zadani[x] ==  "");
...
...
zadani[x] = "";
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Just test — založil Danstahr

AND vs TEST — založil Ato

Test — založil Zdeny

C++ test — založil Mortimer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý