PHP kód sčítanie a výpis dvoch tabuliek z Mysql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP kód sčítanie a výpis dvoch tabuliek z Mysql – PHP – Fórum – Programujte.comPHP kód sčítanie a výpis dvoch tabuliek z Mysql – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Johny260
Duch
27. 2. 2021   #1
-
0
-

Ako sčítať a vypísať dáta z Mysql z dvoch tabuliek cez tento php kód.

Chcel by som sčítať tabuľky z databázy s názvom.: /cena/ a sčítať s /dorucenie/ následne sčítanú sumu vypísať php kóde namiesto.: echo $radek["cena"]

<?php 

    $server   = "xxxx.xx:xxxx";
    $uzivatel = "xxxx";
    $heslo    = "xxx";
    $databaze = "testtu1";
//  Krok 1: Vytvoření připojení
    $spojeni  = mysqli_connect($server, $uzivatel, $heslo, $databaze);
    if(!$spojeni)
    {
      echo 'Spojení s mysql serverem se nepodařilo navázat.<br>';
    }
    else
    {
//      echo 'Spojení s mysql serverem bylo úspěšně navázáno.<br>';
//  Krok 2: Sestavení a odeslání dotazu

      mysqli_set_charset($spojeni, "utf8");
      $dotaz = mysqli_query($spojeni, "SELECT * FROM `jeden`  ORDER BY `cena` DESC,`uzivatele_id` ASC LIMIT 3 ");
     
      if(!$dotaz)
      {
        echo 'Dotaz vykazuje chybu.<br>';
      }
      else
      {
//        echo 'Dotaz byl úspěšně vykonán.<br>';
//  Krok 3: Zpracování výsledku dotazu
        while($radek = mysqli_fetch_array($dotaz))
        
        {  
		
		
          echo "Meno: " . $radek["Meno"] . " " . $radek["cena"] . "-€" . " Dátum: " . $radek["Dátum"] . "<br>";
		
        }
	  }
    }
//  Krok 4: Odpojení od databáze
    $zavreni = mysqli_close($spojeni);
    if(!$zavreni)
    {
      echo 'Spojení s mysql serverem se nepodařilo ukončit.';
    }
    else
    {
//      echo 'Spojení s mysql serverem se podařilo ukončit.';
    }
 
?>

Za ochotu a pomoc vopred ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.178.–
Kit+15
Guru
27. 2. 2021   #2
-
0
-

#1 Johny26
K čemu tam jsou dobré ty if else if else...? Vždyť je to nepřehledné. Zbav se jich.

Proč tu databázi zavíráš? PHP si ji zavře automaticky.

Vidím tady výpis jen z jedné tabulky. Pokud chceš výpis ze dvou, použij klauzuli JOIN.

Místo "SELECT *" dej "SELECT cena+dorucenie AS celkem"

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.160.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Řešení
Kit+15
Guru
28. 2. 2021   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

 #1 Johny26
Zkusil jsem to přepsat do dnešní podoby se zachováním ovladače MySQLi. Jak vidíš, testování výsledků po připojení databáze a každém SQL dotazu je zcela zbytečné.

<?php declare(strict_types=1);

$server = 'localhost';
$uzivatel = 'root';
$databaze   = 'test';
$heslo = 'heslo';
mysqli_report(MYSQLI_REPORT_ERROR | MYSQLI_REPORT_STRICT);

try {
    $spojeni = new MySQLi($server, $uzivatel, $heslo, $databaze);
    $spojeni->set_charset("utf8");
    $sql = "SELECT cena+dorucenie AS celkem FROM `jeden` ORDER BY `cena` DESC, `uzivatele_id` ASC LIMIT 3";
    $dotaz = $spojeni->query($sql);
    while($radek = $dotaz->fetch_array()) {
        echo "Meno: " . $radek["Meno"] . " " . $radek["cena"] . "-€" . " Dátum: " . $radek["Dátum"] . "<br>";
    }
} catch (Exception $e) {
    echo "{$e->getFile()} ({$e->getLine()}): {$e->getMessage()}";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.2.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Php mysql vypis z DB POMOOC !!! — založil janik366

PHP Mysql výpis výsledku — založil Anonymní uživatel

Zabezpečení v php vypis z databaze MysQl — založil Michal Voldán

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý