Interval – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Interval – C / C++ – Fórum – Programujte.comInterval – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
3. 3. 2021   #1
-
0
-

Potrebuji aby mi program, vypsal vsechny licha cisla v intervalu <15,69)

Co mám špatně, popřípadě co mám udělat jinak ?
int main()
{
int  cislo;
cin >> cislo;
if (cislo % 2 == 0) {
cislo++;
}
for (int i = 0; i < 69 && i > 15; i++) {
cout << cislo << endl;
cislo += 2;
}
return 0;
}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.242.86.–
gna
~ Anonymní uživatel
1847 příspěvků
3. 3. 2021   #2
-
+1
-
Zajímavé

Zkus si to okomentovat, co ten program dělá. 

int main()
{
	int cislo;
	// načti číslo
	cin >> cislo;
	// pokud je sudé...
	if (cislo % 2 == 0) {
		// tak ho inkrementuj
		cislo++;
	}

	// máme i = 0
	// dokud je i mezi 15 a 69, něco dělej
	// a po každém kroku ho inkrementuj
	for (int i = 0; i < 69 && i > 15; i++) {
		// vypiš číslo
		cout << cislo << endl;
		// a přičti k němu 2
		cislo += 2;
	}
	return 0;
}

Takže celkově je to dost mimo a ten cyklus ani neproběhne.

Chceš něco jako toto:

int main()
{
	for (int i = 15; i < 69; i++) {
		if (i % 2 == 1) {
			cout << i << endl;
		}
	}
	return 0;
}

Nebo lehce optimalizováno jako toto: 

int main()
{
	for (int i = 15; i < 69; i += 2) {
		cout << i << endl;
	}
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
9. 3. 2021   #3
-
0
-

#2 gna
děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.242.86.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Interval — založil Alunan

Horni, dolni mez intervalu — založil vitamin

Kvadratická rovnice s intervaly — založil Karlos_Vagos

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý