Cyklus for - sloupce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cyklus for - sloupce – C / C++ – Fórum – Programujte.comCyklus for - sloupce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

TooM8240
Duch
11. 3. 2021   #1
-
0
-

Dobrý den, potřeboval bych pomoct s tímto úkolem.

Napište program, který si na vstupu vyžádá zadání celého čísla X (od 1 do 8). Výstupem programu pak bude série čísel od 1 do X*X uspořádaná do X řádků a X sloupců. (místo mezer mezi čísly použijte tabelátor "\t") 

Př.:

Zadáno: 3

Výstup:

1 2 3
4 5 6
7 8 9

Konkrétně nevím, jak udělat ty sloupce.

Zde přikládám zatím můj kód:

#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
	int i;
	int Cislo;
	cout<<"Zadejte cislo 1-8: ";
	cin>>Cislo;
	
	if(Cislo >= 1 && Cislo <= 8){
		for(i=1; i<=Cislo*Cislo; i++){
			cout<<i<<"\t";
		}
	}
	else{
	cout<<"Cislo musi byt v rozmezi 1-8!";
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c1:4d8e:15d7:af76:4e56:7897...–
11. 3. 2021   #2
-
0
-

Osobně bych použil dva cykly, jeden vnořený do druhého. Asi by to šlo uvnitř jednoho cyklu pomocí modulo vkládat konec řádku.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
marioDD0
Newbie
11. 3. 2021   #3
-
0
-

#1 TooM824
Čau. Napsal jsem ti to v Node.js zkus si to přepsat do céčka. 

let a = 6; //číslo na vstupu
let i = a;
let k = i * i;

for(i = 1;i <= k ; i++){
  let istr = i.toString();
  if(i % a == 0){
  process.stdout.write(istr + "\n");
  } else{
    process.stdout.write(istr + "\t");
  }
}


odkaz na test: https://onecompiler.com/nodejs/3wrafjt7h

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.34.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

C# listbox sloupce — založil crash

TŘI SLOUPCE — založil Vopata

Listbox a sloupce — založil clavien

C# listbox sloupce — založil crash

Sloupce v Memu? — založil pepca

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý