Textarea auto-resize – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Textarea auto-resize – PHP – Fórum – Programujte.comTextarea auto-resize – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 4. 2021   #1
-
0
-

Dobrý den,

používám ve svém PHP skriptu HTML kód pro vytvoření text boxu <textarea>. V parametrech nastavuji jeho velikost (řádky - row a sloupce - col). Když to ale nastavím třeba na 50x80, tak mi to browser na webové stránce nějakým zpusobem zmenší a když dám prozkoumat stránku, tak je daný textbox definován jako textarea.auto-resized. Existuje nejaký zpusob, jakym mohu přinutit prohlížeč aby mi tu velkost nezmenšoval? Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.28.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
14. 4. 2021   #2
-
0
-

Ptas se v nespravnem foru. Jsou tu fora na html, css, js.

Pokud bys potreboval autoresize, resi to js.
Pokud ti kod neco upravi, je to nejaky framework s css, js.
Pokud chces zmenit vlastnosti prvku, obvykle se mu prida class a zbytek se definuje pomoci css.
 

<?php echo '<textarea class="xyz" id="abc" cols="80" rows="10"></textarea>'; ?>
<style>
textarea.abc {width:10rem; height:3rem;}
textarea#xyz {width:10rem; height:3rem;} /*nebo takto*/
</style>

To style vkladas do externiho souboru, obvykle, atd... To jsou zkratka zaklady html, css. Dobre je si to projit na jakpsatweb.cz/html a jakpsatweb.cz/css

Ty tam mas pravdepodobne nejaky framework, soubor css, ktery ti to upravi. Ano, v html se pise cols=, rows=, ale v css width ti to prebije. Tam muzes pak pouzit px, rem, em a jine jednotky
https://www.jakpsatweb.cz/css/width.html
https://www.jakpsatweb.cz/…ednotky.html#… - a niz na strance, v dalsich tabulkach
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.197.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
15. 4. 2021   #3
-
0
-

Ahoj, presne tak ako si napisal to aj riesim, lenze nech uz nastavim akukolvek hodnotu "rem" do vysky, vzdy mi to browser hodi na textarea.auto-resized, sirku mi vsak editovat pusti.

Presne tak jak jsi to napsal to i resim, jenomze at uz nastavim jakoukoliv hodnotu "rem" do vysky, porad mi to browser hodi na textarea.auto-resized, sirku mi zmenit pusti vzdy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.28.–
Paja
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
15. 4. 2021   #4
-
0
-

Tu třídu ti tam přidá nějaký tvůj JS kód, zkus prohledat své zdrojáky a najít soubory, které obsahují text auto-resized

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.233.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
15. 4. 2021   #5
-
0
-

Jmeno class je jen jmeno.
Vlastnost se da prebit tak, ze okopirujes jeji definici z kkodu, ktery ti ji prebiji, nejaky css soubor / js. Viz Paja, dej si vyhledat text v souborech.
Nebo muzes zkusit pridat important. 

textarea.abc {height:3rem !important;}

Nebo id ma vyssi prioritu (css #, html id=""). Nebo napsani jmena tagu (css textarea). A nebo, to pouzivam nerad, ale muzes jit pres body a vypsat postupne kazde jmeno tagu a pripadne id, pokud ma, pro jistotu.
Kazdopadne, musis ten css mit jako posledni. Pokud neni posledni, muze fungovat !important, pokud jej ten druhy kod nepouziva taky :) Pak, opet, vyhrava posledni.

<link text/css src=...>
<link text/css src=...>
<style>...</style>

<link text/css src=mujstyle>
<style>mujstyle2</style>
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.197.–
Paja
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
16. 4. 2021   #6
-
0
-

   

peter: proc proboha? On ma problem, ze se mu k textarea prida css trida, ale rekl bych, ze ta vyska a sirka je nastavena primo pres js a styl, takze nejake upravy css tedy budou k nicemu.

Takze by bylo lepsi zjistit jaky skript to dela a pak podle toho zjistit, jak zajistit, aby to nedelal.

To, co tady radis, je dat si pod kapajici olej lavor a tvarit se, ze je to vyresene. 
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.233.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
17. 4. 2021   #7
-
0
-

Diky moc, parametr !important mi pomohl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.28.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Resize velkých obrázků — založil Tom

Auto na vodik — založil lolik

Auto increment — založil juro

Auto click onload — založil Franceq

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý