C# Výpis hodnoty z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# Výpis hodnoty z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.comC# Výpis hodnoty z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

itlady0
Duch
18. 4. 2021   #1
-
0
-

Tvořím objektově orientovaný konzolový program, který načítá data z csv a zobrazuje v tabulce.

Ve třídě Zdroj založím List, co kterého načítám data z csv. Ve třídě Grafika pak chci vypsat počet prvků listu.

public class Zdroj
{	
	public List<Obec> seznamTemp = new List<Obec>();


	public void Vypis()
	{
	Console.WriteLine("Záznamů: " + seznamTemp.Count);
	}


public class Grafika
{
	Zdroj z = new Zdroj();
	Console.WriteLine("Záznamů: " + z.seznamTemp.Count);
}
	

Stejný příkaz zavolám z jiné třídy, ve třídě Zdroj ukazuje správný počet, ve třídě Grafika pak ukazuje 0.

Také by mě zajímalo, jak přistoupit k lokální proměnné z jiné třídy. Globálně nastavená mi nevyhovuje (vím, že k ní můžu přistoupit přes tečkovou notaci).

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.246.210.–
18. 4. 2021   #2
-
0
-

Nikde není vidět, jak List v objektu typu Zdroj naplníš. Pokud zavoláš jen konstruktor, List je prázdný. List musíš nejdříve naplnit a pak může ukazovat počet prvků větší než 0.

Pokud nějaký objekt typu Zdroj již existuje a jeho list je naplněn,  ve třídě Grafika voláš konstruktor a tím vytváříš nový objekt typu Zdroj, ten naplněn není.

Pokud chceš třídě Grafika předat již existující objekt typu Zdroj, dělal bych to pomocí parametru předaného metodě třídy Grafika. Druhá možnost je mít objekt typu Zdroj jako property třídy Grafika. Pak ale musí být naplněn.

Každopádně by to chtělo dobře promyslet strukturu objektů a celé aplikace. V okamžiku, kdy je problém předat mezi objekty data, je aplikace špatně navržena.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
itlady0
Duch
18. 4. 2021   #3
-
0
-

Kód jsem v prvním příspěvku zkrátila, ale když jinak nedáš ... 

public void NactiData(string filename)
{
	string radka;
	using (StreamReader sr = new StreamReader(filename, Encoding.UTF8)) {
		while ((radka = sr.ReadLine()) !=null)		
		{
		string[] sloupce = radka.Split(';');						
		seznamObci.Add(new Obec(Int32.Parse(sloupce[0]), sloupce[1], Int32.Parse(sloupce[2]), Int32.Parse(sloupce[3]), sloupce[4], sloupce[5], sloupce[6]));
	       }
	//Console.WriteLine("Načteno {0} obcí.", seznamObci.Count);
	}
}

...
...

foreach (Obec o in seznamObci) {
     seznamTemp.Add(o);
    }

Samozřejmě, zkouším různé varianty a učím se za pochodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.246.210.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032021 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý