#C .NET MVC Modal Validation – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

#C .NET MVC Modal Validation – .NET – Fórum – Programujte.com#C .NET MVC Modal Validation – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Franco0
Duch
28. 4. 2021   #1
-
0
-


Dobrý den,
Som začiatočník a pracujem v #C-ASP.NET-MVC na malom projekte, ktorá slúži
na evidenciu osôb.
V mojom index.cshtml sa zobrazuje tabuľka záznamov. 
Kliknutím na tlačidlo Pridať volám cez javascript odkaz, ktorým sa zobrazí
modálny formulár, v ktorom vyplňujem položky.
Po volaní sa mi do divu (id=work) na formulári index načíta obsah (Create.cshtml) a pracujem
s nim bez problémov. Fyzicky mám teda dva oddelené súbory Index.cshtml a Create.cshtml.
V žiadnom prípade nechcem mať všetko v jednom súbore.
Problém je pri validácii na strane klienta (_ValidationScriptsPartial.cshtml).
PROBLÉM č.1: 
Ak by som v zdrojáku create.cshtml použil @section Scripts, tak táto časť sa mi cez ajax nepreberie do div-u (work).
Teda celá sekcia @section Scripts je ignorovaná.
PROBLÉM č.2: 
Ak nepoužijem v zdrojáku create.cshtml @section Scripts (tak ako je to uvedené nižšie), funguje všetko vrátane validácie, ale prehliadač mi zobrazuje upozornenie:
[Deprecation] Synchronous XMLHttpRequest on the main thread is deprecated because of its detrimental effects to the end user's experience. For more help, check https://xhr.spec.whatwg.org/.
Prosím, poraďte mi.


Index.cshtml


<form>
<a href="#" class="btn btn-primary userCreate" title="Pridať nového používateľa">Pridať</a>
</form>
<div id="work"></div>
@section Scripts {
    <script type="text/javascript">
        $(document).on("click", '.userCreate', function (e) {
            e.preventDefault();
            $.ajax({
                type: "GET",
                url: '@Url.Action("Create", "User", new { area = "" })',
                success: function (msg) {
                  $("#work").html(msg);
                }
            });
        });
    </script>
}

//UserController - udalost v controlleri

[HttpGet] 
public ActionResult Create()
{
return View();
}


Create.cshtml 

@model Keo2020m.Models.UsrNew
@using Microsoft.AspNetCore.Identity
@using Keo2020m.Areas.Identity.Data
@inject SignInManager<AccountUser> SignInManager
@{
    Layout = null;
    ViewData["Title"] = "Používatelia";
}
<div id="userCreateModal" class="modal fade" role="dialog" data-backdrop="static" data-keyboard="false">
    <div class="modal-dialog" role="document" style="width: max-content;">
        <div class="modal-content">
            <form asp-action="Create">
                ... editovanie údajov
            </form>
        </div>
    </div>
    <partial name="_ValidationScriptsPartial" />
    <script>
        $('#userCreateModal').modal('show');
        //kontrola hned po opusteni udaja
        $('input', 'form').blur(function () { $(this).valid(); }); //kontrola hned po opusteni udaja
    </script>
</div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.146.–
JerryM
~ Anonymní uživatel
644 příspěvků
29. 4. 2021   #2
-
0
-

to je starej ASP .NET 4.x ? nebo novej ASP .NET 5 ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:95b9:dc4a:827e:f440...–
Franco
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 4. 2021   #3
-
0
-

#2 JerryM
No neviem presne kde to zistím!?  V protokoloch všade vidím ASP CORE 2.1.1 (VS2017)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.149.–
JerryM
~ Anonymní uživatel
644 příspěvků
29. 4. 2021   #4
-
0
-

jo takže starej .. a navíc už nepodporovaná technologie .. měl bys to přepnout do .NET5 co nejrychleji..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:95b9:dc4a:827e:f440...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

CGI: .NET (MVC) Guru — založil CGI

ASP.NET MVC Last login — založil kironet

ASP.NET MVC Validace datumu — založil Daiuqiri

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý