Express + pug – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Express + pug – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comExpress + pug – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

vagus0
Newbie
25. 6. 2021   #1
-
0
-

Dobrý den jsem v expressu a node.js nováček a zamrzl jsem hned u prvního problému. Mám kód:

// JavaScript source code
const express = require('express');
const pug = require('pug');
const app = express();
app.set('view engine', 'pug');
app.set('views', 'views');
app.get('/', (req, res) => {
    res.render(index.pug);
});
app.listen(3000, () => console.log('Listening on port 3000'));


hází to chybu:

ReferenceError: index is not defined
    at C:\Users\User\node.js\express3.js:8:16
    at Layer.handle [as handle_request] (C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\router\layer.js:95:5)
    at next (C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\router\route.js:137:13)
    at Route.dispatch (C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\router\route.js:112:3)
    at Layer.handle [as handle_request] (C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\router\layer.js:95:5)
    at C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\router\index.js:281:22
    at Function.process_params (C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\router\index.js:335:12)
    at next (C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\router\index.js:275:10)
    at expressInit (C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\middleware\init.js:40:5)
    at Layer.handle [as handle_request] (C:\Users\User\node.js\node_modules\express\lib\router\layer.js:95:5)


index.pug je v adrasáři view a stejně to nefunguje . Díky za nakopnutí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.130.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 6. 2021   #2
-
0
-

#1 vagus
no tvrdi ti to, ze promenna index nema zadny atribut pug (asi proto, ze neexistuje)... A pokud tvrdis, ze je to soubor, tak bych cekal spise neco jako 'index.pug'

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.5.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vagus0
Newbie
25. 6. 2021   #3
-
0
-

#2 KIIV
to tam je - index.pug

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.130.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 6. 2021   #4
-
0
-

#3 vagus
myslim doslova v uvozovkach, ne bez nich

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.5.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
28. 6. 2021   #5
-
0
-

   

res.render(index.pug); // urcite to ma byt takto?, jak naznacuje kiiv, v js se pouzivaji uvozovky,
//pokud predavas funkci text, jako treba nazev souboru
res.render('index.pug');

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:f927:ed41:a2f7:2473...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
28. 6. 2021   #6
-
0
-

   

// https://www.sitepoint.com/…uide-to-pug/
...asi ve 2/3 te stranky...

mkdir views
touch views/index.pug


--- index.pug ---

doctype html
html(lang='en')
 head
   title Hello, World!
 body
   h1 Hello, World!


--- app.js ---

const express = require('express');
const app = express();
app.set('view engine', 'pug');

app.get('/', (req, res) => {
  res.render('index');
});

app.listen(3000, () => {
  console.log('Listening on port 3000...');
});
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:f927:ed41:a2f7:2473...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý