řešit příklad v matlabu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

řešit příklad v matlabu – C / C++ – Fórum – Programujte.comřešit příklad v matlabu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Ela220
Duch
14. 7. 2021   #1
-
0
-

Ahoj potřebuji pomoct se semestrální práci jsem zoufala protože jsme měli matlab jenom 2 měsíce a ja umím jenom takovej základ a předtím jsem s programem nikdy nepracovala .  Zadání zní : 

Najděte plochu pod křivkou : [1/σ*((2pi)^1/2)]*e^[- ((x-µ)^2/2*σ^2)]

na intervalu [−5, 5] s parametry µ a σ, výsledek zobrazte. Pokuste se řešit jako m soubor tak, aby parametry µ a σ bylo možné měnit přes pracovní okno a σ bylo různé od 0.

Tedy napíšu do příkazového řádku třeba gauss(1,1), vypadne plocha a příslušný graf.

Jestli se někdo najde kdo by to vyřešil a poslal řešení (i s postupem )  pak mi prosím pište  na mail : helenavesteg@centrum.sk a jsem ochotná se pak domluvit i na finanční odměně přes mail 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
JerryM0
Věrný člen
15. 7. 2021   #2
-
0
-

hele pipinko a zadání hesla do googlu "matlab area under curve" ti nepomuže ???

https://www.mathworks.com/matlabcentral/answers/470842-how-to-calculate-the-area-under-a-curve

a on váš pan vyučující pindík nemá konzultační hodiny ? a vy nemáte cvičení z daného předmětu kde by ses mohla ptát ??? moc divný ... fakt moc divný

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cdbb:e218:f811:571...–
Ela22
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 7. 2021   #3
-
0
-

#2 JerryM
Za první ptala jsem se slušne jestli to někdo umí vyřešit takže tenhle kometář jsi si mohl odpustit a na takovíhle slovní výrazi jsou jiná fóra a jiné stránky a za druhé my jsme dělali věci na hodině ne jako od základu ale jako kdybychom už něco uměli to znamená že jsem jeno opisovali skripty do matlabu aniž bychom vědeli co to znamená nebo jaký má každý symbol výraz taky jsem naštvaná na takový systém ale hold musím to nejak přežít a ukončit prědmět a umíme na závěr kurzu řešit jenom příklady analogické jaké jsem dělali na hodině a za třetí bylo to online formou jelikož výuka na VŠ byla během obou semestru omezena takže na rozdíl od klasické výuky kdy by profesor sledoval jak nám to jde a šel by od jednoho k druhýmu se podívat co ten student umí tak ani nezná naše tváře . 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
JerryM0
Věrný člen
15. 7. 2021   #4
-
0
-

"takovíhle slovní výrazi" ????  já vím když má někdo dislexii je to obtížné studovat vš ..  chce to všechno si psát a psát a psát .. třeba 50X to po sobě opsat, aby se s to naučila ...

jestli váš pan učitel zanedbal výuku máš možnost si na něj stěžovat ... nebo radši zajít za nim na konzultaci... atd ...konzultace muže být i po internetu .. vubec se nesmíš stydět ... musíš se hrdinně ozvat ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cdbb:e218:f811:571...–
Ela22
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 7. 2021   #5
-
0
-

Dobře děkuji za ,, pomoc a řešení problému ´´ a odpovědi 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
JerryM0
Věrný člen
15. 7. 2021   #6
-
0
-

neboj ... já sem matlab viděl naposled ve 4 ročníku na vš .. od tý doby ne .. ale vyčkej a on se někdo možná ozve, v každém případě máš výrazně větší šanci když se budeš ptát na fóru MATLABu. Ano, musíš se ptát v angličtině, ale je tam víc lidí co ti pomužou ..

Je to na stránkách Matlab Central a musíš si vytvořit účet:

https://www.mathworks.com/mwaccount/register?uri=https%3A%2F%2Fwww.mathworks.com%2Fmatlabcentral%2Fanswers%2Fquestions%2Fnew%3Fs_tid%3Dgn_mlc_ans_ask&form_type=community

a pak se přihlásit a pak už mužeš psát dotazy a čekat na odpověď

https://www.mathworks.com/matlabcentral/answers/index/?s_tid=gn_mlc_an

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cdbb:e218:f811:571...–
JerryM0
Věrný člen
15. 7. 2021   #7
-
0
-

základní kurz MATLABu je tady:

https://www.itnetwork.cz/programovani/matlab

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cdbb:e218:f811:571...–
Ela22
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 7. 2021   #8
-
0
-

Děkuji za finální odpověď zkusím to a pro příště by mi úplně stačili jenom dvě poslední odpovědi a ne se dozvídat názor na meho vyučujíciho nebo na mně nebo  zdravotní stav někoho jestli trpí a netrpí dislexií píšu tady o pomoc a  lidem co ovládají matlab a ozve se mi někdo kdo mi jěšte napíše že nakonec naposled matlab viděl ve 4. ročníku proč jsem vubec dávaš komentář . 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
15. 7. 2021   #9
-
0
-

Za finanční odměnu znamená, že je to inzerát a ten patří do inzerce. Ptát se na C++ diskuzi na Matlab taky není "to pravý vořechový". JerryM je sice svéráz, ale v něčem má pravdu - Google, konzultace. Navíc bývají bezplatné výukové licence (mám pocit, že i Matlab ji má) a tak by se dal používat Matlab i při samostudiu, na které je při online výuce kladen důraz.

Matlab ti nejde - ve vědě to bez něj daleko nedotáhneš, pravopis ti nejde - jako sekretářka se neuživíš. Místo hysterické reakce na rejpavou poznámku by ses měla vážně zamyslet nad svou budoucností.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
JerryM0
Věrný člen
15. 7. 2021   #10
-
0
-

Měla bys pochopit jednu dost důležitou věc. Matlab je v čr poměrně vzácná věc. Učí se převážně jen na technických Vš a v praxi se s ním setkáš jen opravdu velmi zřídka a to hlavně u velkých firem. Mnohem víc se s ním setkáš např. na postgraduálním studiu, kde se ale už předpokládá, že ho umíš dobře, protože pgs je podle zákona samostatná činnost. Navíc je zde opravdu NEMNOHO firem, které ho používají v praxi (např. https://www.humusoft.cz/ ale ten ho spíš distribuuje a zajišťuje školení) .  Drtivá většina vývoje v matlabu je v zahraničí ve firmách a na univerzitách. Tady v čr není ani mnoho veřejných poraden, kde se můžeš ptát.  Nejznámější je např forum na Facebooku : 

https://www.facebook.com/groups/1539113456367964

a pak samozřejmě Matlab Central Forum, kam jsou směřovány všechny dotazy v podstatě z celého světa a odpověď na tvuj dotaz obvykle dostaneš velmi rychle. Podmínkou je bohužel znalost angličtiny, alespoň na úrovni A2. Je důležité upozornit, že povinností tvého vyučujícího JE seznámit vás v dostatečné míře s Matlabem a jeho funkcemi, které budeš potřebovat pro splnění požadavků na zápočet a na zkoušku. Pokud to neudělá, jdi za ním na individuální konzultaci v jeho konzultačních hodinách a požádej ho o pomoc. Konzultaci si nahrávej - stačí nahrát si audio záznam. Pro tyto účely existuje např. audio záznamník s vysokou citlivostí:

https://www.banggood.com/JNN-M5-8G-Mini-Professional-High-Definition-Pendant-Voice-Recorder-Up-to-38-Hours-p-1125675.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search

V nejhorším případě si na něj můžeš stěžovat, že vám nepředal požadované inforamce, které vyplívají z jeho povinnosti vést přednášky a cvičení podle sylabu v systému ISSTAG. Je důležité upozornit, že ON (pan učitel) je tam pro vás, nikoliv obráceně. Stížnost se zasílá na studijní odd. fakulty doporučeným dopisem, ale podmínkou je, že to má nějakou hlavu a patu. Nemůžeš tamnapsat. "Pan docent na mě hodil bobek a já nic neumim.". Je třeba mít k dispozici záznamy z přednášek a ze cvičení pro důkazní řízení podle zákona. Protože v tomto případě je důkazní břemeno na tobě. Doufám, že to chápeš. Musíš to správně formulovat. A já osobně bych stížnost zasílal až když by mě pan docent např. odmítnul při konzultaci nebo kdyby mě nic evidentně nechtěl vysvětlit apod.

Semestrální práce z matlabu, pokud je složitější, se obvykle vypracovává a odevzdává ve více lidech. Máš pak výhodu, že nad tim mužete pracovat 2 nebo 3 studenti.

Nepropadej panice, určitě se tu někdo ozve, ale já bych se přihlásil na to forum Matlab Central a položil dotaz tam.

Já osobně už ani doma nemám matlab nainstalovanej. Musel bych ho někde sehnat, nainstalovat....

Ještě jedno forum je na StackOverflow, ale tam nikdo moc nepřispívá, protože je to hlavně forum o programování v C/C++:

https://stackoverflow.com/questions/tagged/matlab

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cdbb:e218:f811:571...–
Ela22
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 7. 2021   #11
-
0
-

A vy by ste mali pochopiť ale obaja že v mojich komentároch som nikoho nenazvala citujem : pipinka , pindík a nenaznačovala som na niekoho že je to hlúpa osoba, ktorá to v budúcnosti nikam nedotiahne písala som česky nakoľko mám skúsenosť že nám niekedy v niektorých slovách mne osobne sa to stalo viac krát že mi po slovensky nerozumeli všetky komentáre čo tu boli uvedené z mojej strany sú kompetentné a nijako extra som vás neosočovala a to čo ste tu na mňa spustili som zaznamenala a pretože sa to pomaly vzťahuje na kiberšikanu , ešte ďalší komentár na moju osobu a budem to riešiť s policajným úradom či už Českej alebo Slovenskej republiky ako urážku na moju osobu pretože to celý čas robíte . Postačilo ma jedine presmerovať na príslušné stránky na príslušnú literatúru ale je jedno či niekoho urážete na Fb alebo na iných internetových stránkach na to si dávajte pozor !!! A možno stačilo sa neozvať proste a nie písať a posudzovať mňa a moje vzdelanie myslím si že to má právo posudzovať niekto iný a nie 2 osoby na matematickom fóre . 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
Ela22
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 7. 2021   #12
-
0
-

#10 JerryM
Vďaka . 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
JerryM0
Věrný člen
15. 7. 2021   #13
-
0
-

1/ pipinka NENÍ v češtině sprosté slovo, ani pindík není v češtině sprosté slovo

2/ když si tak aktivní a znalá v rozpoznávání toho co je a není správné, nechápu proč si sama a zcela samostatně nenajdeš odpověď na otázku na odkazu, který jsem ti dal:

https://www.mathworks.com/matlabcentral/answers/470842-how-to-calculate-the-area-under-a-curve

a prohledala si forum odpovědí na Matlab Central ? a zkusila si Google s daným heslem, co jsem ti dal ?

a nebo proč se nezeptáš pana vyučujícího na cvičení a nebo proč se nepřihlásíš na veřejné forum Matlab Central a nezeptáš se tam ?  možná sis toho nevšimla, ale ptáš se na foru C++ :) :) :) chápeš jo ? kdyby ses takhle zeptala třeba na foru MSDN Q&A, tak by administrátor tvůj dotaz ihned přesunul do patřičné sekce fóra .. pokud by taková sekce existovala ...

3/ je tu spousta nevyřešených záhad :)

4/ PS: klidně mě taky mužeš nazvat "pindík Jerry"  :)  náhodou já nejsem háklivej na slovo ... ani v češtině ani ve slovenštině ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cdbb:e218:f811:571...–
Ela22
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 7. 2021   #14
-
0
-

#13 JerryM
Lenže ja som tu nijako ani nikoho nenazvala ani nazývať nebudem pretože ako sa hovorí  my sme spolu ovce nepásli je nekorektné správanie  vôbec na odborných fórach zameraných na vedu a techniku začínať konverzáciu takto je to akoby zákazník prišiel do predajne  a predavač ho s prepáčením oslovil ,,Dobrý den pindíku´´  a navyše momentálne som nebola dostupná z pracovných dôvodov ja nemám čas sa tu nonstop ozývať a komentovať, poďakovala som za presmerovanie na príslušné portály už pred mesiacom pretože toto je opravný príklad ten predošlí som nedokázala vyriešiť (prišiel mi aj zložitejší ako tento ) pretože som písala po všelijakých anglických fórach aj v matlab Help a už ani neviem v akých možných síce som odpoveď kde som sa sama aj snažila daný príklad riešiť a mala som postup nevedeli mi skontrolovať ani ten postup či ho mám správne skúšala som základy matlabu od literatúri od Brna až po Olomouc mám kúpenú literatúru od pánov Zaplatílek a Doňar Matlab pro začátečníky ale neskutočne veľa času mi to zaberie nakoľko mám aj iné skúšky ktoré riešim preto som si napísala o pomoc dostala som len odpovede ktoré sú uvedené vyššie ale na tých anglických fórach ma aspoň neurážali, mám trpezlivosť ale aj tá má svoje hranice . Dokonca ja nie som jedna z tých čo na školu kašle ale poctivo som si k tomuto predmetu písala počas semestra poznámky ktoré sú k ničomu v podstate a preto som po prvý krát vyskúšala české fórum na základe predošlých skúseností . 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
15. 7. 2021   #15
-
0
-

Pozn.: toto není matematické fórum.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Ela22
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 7. 2021   #16
-
0
-


No mne jedine ostáva k tomuto všetkému dodať odkaz na príslušnú stránku a snáď tým zmením postoj ľudí ktorý sa takto správajú k iným na internete pretože nikdy neviete kto sedí na druhej strane obrazovky/ siete : https://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadetail.aspx?announcementID=3369

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
JerryM0
Věrný člen
15. 7. 2021   #17
-
0
-

no ano ano to je jasný ... Jerry tě tu nebezpečně obtěžuje :) :) :) :)   přímo kyberšikanuje :) :) :) :)  a navíc jakožto nezletilou co se snaží sestavit semestrální práci, je to prostě hrozný,.... zlej Jerry... :) ............momochodem slovenský trestní řád v čr neplatí ... to jenom tak na okraj :)

všimla sis, že si opravdu napsala dotaz na uplně špatný forum ? a pořád nechceš pochopit, že bys ses měla co nejrychleji přihlásit na ten Matlab Central a zeptat se tam ? :) :) :) :) rozumíš jo ?

teď jsi se správně nadopovala energií a je potřeba tu energii dobře nasměrovat na řešení tvého úkolu ... rozumíš jo ?  .. maximalizovat ten tvuj energetický potenciál a splnit domácí úkol do školy ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:cdbb:e218:f811:571...–
Ela22
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 7. 2021   #18
-
0
-

#17 JerryM
Preto píšem česky pretože si z toho textu vezmeš čo je pre teba vhodné bolo tam uvedené že sú medzi obeťami aj dospelé osoby nakoľko toto všetko tvrdíš že ti nič nehrozí ja to teda vyskúšam a uvidíme ako  rýchlo admistrátor fora vydá informácie pre políciu pretože ja som občanom slovenskej republiky ak to bude potrebné kontaktujem aj políciu v českej  republike tým pádom ak si myslíte že ani jeden komentár vyššie nespadá na mňa osobne a je to nevinné písanie cez internet tak sa nemáte čoho báť . 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.34.235.–
15. 7. 2021   #19
-
0
-

Když už si tak hezky nastudovala legislativu, nezapomeň si přečíst, co je křivé obvinění.

Jdi pracovat do nějaké "lidskoprávní" organizace, vypadá to, že předpoklady máš. A hlavně nebude tam žádný Matlab.

Neadekvátní reakce tě stojí čas, úsilí, energii. A přínos žádný. Nejvíc tím škodíš sobě.

Než se obrátíš na policii, mysli na to, že pak budou chybět při řešení skutečné kriminality.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Zaklad MATLABU — založil pietro62

Syntaxe MatLabu — založil Volumer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý