Nefungujici kod – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefungujici kod – Java – Fórum – Programujte.comNefungujici kod – Java – Fórum – Programujte.com

 

shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
27. 7. 2021   #1
-
0
-

Ahoj, kde delam chybu, ze mi to nevyhodi vysledek. Dekuji

public class HelloWorld{

     public static void main(String []args){
            int total;
            int number= 10;
            if(number > 20)
                if(number < 50)
                     total= number * 5;  
                else
                     total=number * 10;
            
            System.out.println("Total is:"+total);     
            }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Kit+15
Guru
27. 7. 2021   #2
-
0
-

#1 shockwave
Nejspíš proto, že v proměnné total nic není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
27. 7. 2021   #3
-
0
-

#2 Kit
Trosku jsem to prekopal. Vice mene me zajimalo, kdy se vyhodnoti jake TOTAL. Ale uz si myslim je to jasne, pokud je splnena prvni podminka postupuje se k druhemu IF, pokud i to je splneno dojde k vypoctu 10% slevy. Pokud druha IF neni TRUE tak dojde k vypoctu ELSE a 20%ni slevy. Pokud na zacatku neni splnena ani jedna podminka, vypocte se pouze pocatecni cena a zadna sleva. Prikladam prekopany kod:

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
27. 7. 2021   #4
-
0
-

   

public class HelloWorld{

     public static void main(String []args){
            
            double mnozs= 30; /*ks*/
            double cena= 8;   /*kč*/
            double total=mnozs * cena;
            if(mnozs > 20)
                if(mnozs< 50)
                     
                     total= total * 0.90;  
                else
                     
                     total= total * 0.80; 
            
            System.out.println("Total is: "+ total + "Kč");     
            }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Kit+15
Guru
27. 7. 2021   #5
-
0
-

#4 shockwave
Proč nepoužiješ else if a else?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.12.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
30. 7. 2021   #6
-
0
-

Máš tptálně blbě grafickou úpravu, to co si stvořil tomu se řiká prasárna:

public class HelloWorld{

     public static void main(String []args){
            
            double mnozs= 30; /*ks*/
            double cena= 8;   /*kč*/
            double total=mnozs * cena;

            if ( mnozs > 20 ) 
            {

                if ( mnozs < 50 ) 
                {
                     
                     total= total * 0.90;  
                }
                else
                {
                     
                     total= total * 0.80; 
                } // if else

             }// if 
            
            System.out.println("Total is: "+ total + "Kč");     

            }// public static void main

}// public class HelloWorld
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:7092:e548:656f:5494...–
Kit+15
Guru
30. 7. 2021   #7
-
0
-

#6 Jerry
Ty to zase máš moc roztahané. Za prázné řádky se dnes už neplatí. 

public class HelloWorld {

    public static void main(String []args) {  
        double mnozs= 30; /*ks*/
        double cena= 8;   /*kč*/
        double total=mnozs * cena;
        if (mnozs > 20) {
            if (mnozs < 50) {
                 total= total * 0.90;  
            } else {
                 total= total * 0.80; 
            } // if else
        }// if
        System.out.println("Total is: "+ total + "Kč");     
    }// method main()

}// class HelloWorld

Ty komenty se samozřejmě nepíší, protože zhoršují čitelnost programu. Nechal jsem je jen pro shockwave.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.5.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
30. 7. 2021   #8
-
0
-

víte co je to standard MISRA nebo AUTOSAR ?? 

https://cs.wikipedia.org/wiki/MISRA_C

https://www.autosar.org/

https://en.wikipedia.org/wiki/AUTOSAR

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:3c0d:85d0:f970:aa72...–
Kit+15
Guru
30. 7. 2021   #9
-
0
-

#8 Jerry
Dejme tomu, že to víme, ale není nám jasné co jsi tím chtěl sdělit. Kromě toho tohle je Java...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.175.51.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
30. 7. 2021   #10
-
0
-

pořádek má bejt vždy a všude :) :) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:3c0d:85d0:f970:aa72...–
Kit+15
Guru
30. 7. 2021   #11
-
0
-

#10 Jerry
Chceš tím snad naznačit, že tu máme nepořádek? To si dovoluješ moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.4.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
JerryM0
Věrný člen
31. 7. 2021   #12
-
0
-

hm .. jsem odvážný ... nebojim se .. :) :) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:3c0d:85d0:f970:aa72...–
Kit+15
Guru
31. 7. 2021   #13
-
0
-

#12 JerryM
Když jsi tak odvážný, tak místo teoretizování ukaž, jak by to podle tebe mělo vypadat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.46.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
JerryM0
Věrný člen
31. 7. 2021   #14
-
0
-

sem to tam už přeci psal ne ? ... o kousek výš to je..

public class HelloWorld{

     public static void main(String []args){
            
            double mnozs = 0;
            double cena = 0;   
            double total = 0;
           
            //*********************************
 
            mnozs = 30; /*ks*/
            cena = 8;   /*kč*/
            total = mnozs * cena;

            if ( mnozs > 20 ) 
            {

                if ( mnozs < 50 ) 
                {
                     
                     total = total * 0.90;  
                }
                else
                {
                     
                     total = total * 0.80; 
                } // if else

             }// if 
            
            System.out.println("Total is: "+ total + "Kč");     

            }// public static void main

}// public class HelloWorld
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:3c0d:85d0:f970:aa72...–
Kit+15
Guru
31. 7. 2021   #15
-
0
-

#14 JerryM
To jako vážně píšeš takový hnus?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.46.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
JerryM0
Věrný člen
31. 7. 2021   #16
-
0
-

bože ............................ tak teď ty

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:3c0d:85d0:f970:aa72...–
shockwave
~ Anonymní uživatel
107 příspěvků
1. 8. 2021   #17
-
0
-

#7 Kit
Dekuji ti za pomoc. Vazim si toho

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Nefungujici kod — založil shockwave

Nefungujíci program — založil dragon124

Nefungující obrázky — založil dragon124

Nefungující raw_input() — založil kukla

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý