Zadanie (práca so súbormy +šifrovanie) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zadanie (práca so súbormy +šifrovanie) – C / C++ – Fórum – Programujte.comZadanie (práca so súbormy +šifrovanie) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Filter440
Duch
4. 11. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, potreboval by som pomoc zo zadaním  lebo sa neviem vôbec pohnúť, na začiatok by stačilo keby ste mi poradili ako spravím to že ked užívateľ zadá meno súboru tak mi z neho bude čítať, pretože viem to spraviť iba tak, že viem nastaviť priamo súbor z ktorého bude čitať, no neviem ako by som to spravil že by sa otvaral subor ktorý pred tým zadá užívateľ...

FILE *vstup;
    int c;
   
    vstup = fopen("pokus.txt","r");
    while ((c = getc(vstup)) != EOF)
        putchar(c);
   
    fclose(vstup);

.

...takto to viem spraviť že to číta priamo z toho pokus.txt  ale ako to spraviť keď pred tým zadá uživateľ napr. že to má čitať z data.txt ...vopred dík za rady...dúfam že som to zrozumiteľne napísal ak nie tak sa ospravedlňujem.

CELÉ ZADANIE: Užívateľ zadá meno súboru (max.20 znakov aj s koncovkou), heslo (max.10 znakov) a číslo 0/1. Napíšte program, ktorý v prípade 0 zašifruje zadaný súbor pomocou Vigenérovej šifry s heslom <heslo>. V prípade zadaného čísla 1 musí program dešifrovať vstupný súbor pomocou zadaného hesla. Výsledok (šifrovania alebo dešifrovania) nech sa zobrazí na obrazovku.

Pozn.: Vigenérova šifra funguje tak, že dané heslo sa cyklicky pripočítava ku danému textu. Pozrite si http://en.wikipedia.org/…%A8re_cipher (stačia vám odseky Description a Algebraic description)

Príklad:

zadaj subor: vstup.in  (obsahuje napr. aabbccddeef )
zadaj heslo: abc
zadaj mod: 0
vystup:
abdbdedegeg (bolo pripocitane abcabcabcab)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.214.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 11. 2011   #2
-
0
-

Na načtení řetězce (nebo čehokoliv dalšího) ze vstupu třeba scanf (nebo fgets). A pak už jenom podmínky atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Filter440
Duch
4. 11. 2011   #3
-
0
-

veď práve to neviem ako mám spraviť , nemohol by si my sem napísať presne ako to má byť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.214.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 11. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Zadanie v c — založil matej123

Zadanie v c++ — založil Limdumo

Vypis - zadanie... C — založil Neo015

C# a .NET zadanie — založil Lisieu

Zadanie do školy — založil Lubo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý