C# výpis čísel dělitelné určitý dělitelem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# výpis čísel dělitelné určitý dělitelem – C / C++ – Fórum – Programujte.comC# výpis čísel dělitelné určitý dělitelem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Amik980
Duch
28. 8. 2021   #1
-
0
-

Zdravím,
snažím se zjistit jak vypsat ve Windows form application čísla dělitelná určitým dělitelem ze 4 text boxů.
Začátek mám takto:

private void button9_Click(object sender, EventArgs e)
       {

               double delitel, vysledek, a, b, c, d;

               a = Convert.ToDouble(textBox2.Text);
               b = Convert.ToDouble(textBox3.Text);
               c = Convert.ToDouble(textBox1.Text);
               d = Convert.ToDouble(textBox5.Text);
               delitel = Convert.ToDouble(textBox6.Text);

Zkoušel jsem pomocí if/else... ale tam je tolik možností, že ano jde to napsat, ale zbytečně dlouhý kód nejde to nějak zkrátit?

Příklad pro představu:
a = 10, b = 2, c = 4, d = 9...
dělitel = 2

Chci, aby mi to vypsalo v textBoxu4(text box pro výsledky) ty čísla, která jsou právě dělitelné 2..
Takže by to vypsalo číšla: 10, 2, 4
Nevím jestli to třeba nejde nějak přes "for", ale nedochází mi jak, mohl by někdo prosím napsat jak, nebo alespoň poradit?
Moc děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8396:16f2:bca0:c1ba:c7b7:8133...–
Řešení
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
28. 8. 2021   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

int a = Convert.ToInt32(textBoxA.Text);
int b = Convert.ToInt32(textBoxB.Text);
...
int delitel = Convert.ToInt32(textBoxDelitel.Text);

textBoxVysledek.Text = "";
if (a % delitel == 0) textBoxVysledek.Text += a + " ";
if (b % delitel == 0) textBoxVysledek.Text += b + " ";
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Amik980
Duch
28. 8. 2021   #3
-
0
-

#2 gna
Moc děkuji, nakonec je to docela triviální.

Mohu se ještě jen prosím doptat, sice to bude asi banální, ale jestli to chápu správě.

Co je přesně myšleno tímto operátorem +=... to znamená něco jakože si ten textbox pamatuje více výsledků a nepřepíše tím pádem ten první a nechá tam všechny za sebou? Tím myslím, kdybych tam nechal  

textBoxVysledek.Text = a + " ";

tak to jen napíše tu poslední hodnotu, protože ostatní jsou prostě přepsaný?

Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8396:16f2:bca0:c1ba:c7b7:8133...–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
28. 8. 2021   #4
-
+1
-
Zajímavé

Operátor += je přičítání k aktuální hodnotě (v připadě stringu sčítání znamená spojování). 

x += y;
// je vlastně jen zkratka pro:
x = x + y;

Ten text má jen jednu hodnotu, ale postupně se mění jako "to co tam je" + "přidat něco nového".

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 8. 2021   #5
-
0
-

Mozna by se misto deleni dalo pouzivat nasobeni a odcitani.

c = 1;
(cyklus)
if (c *= a && c < b) {}
else if (b+a-c == 0) {...}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý