Načtení jedné konkrétní řádky webové stránky – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načtení jedné konkrétní řádky webové stránky – .NET – Fórum – Programujte.comNačtení jedné konkrétní řádky webové stránky – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
5. 10. 2021   #1
-
0
-

Ahoj, 

potřeboval bych na zadané url načíst jednu konkrétní řádku. Zkouším to přes WebClient a StreamReader ale nemůžu se dopracovat k tomu, jak dostat do Listu pouze řádky např. číslo 148, 154 a 201. Nechci stahovat celou stránku a pak ji nějak parsovat, 

děkuju za podněty!

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
Kit+15
Guru
5. 10. 2021   #2
-
0
-

#1 KARLOSCZ1979
Jinak to ani nejde. Parsování není složité.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.175.51.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 10. 2021   #3
-
0
-

Zalezi na tom....
Jak to mas udelane. Pokud tu stranku skladas z kousicku, treba pres json, tak muzes nacist jen ten kousicek, jina adresa nez stranka, nebo zmena v url parametrech.

Pokud ale server posila celou stranku, a ty ji nemuzes predelat na ty kousicky, tak s tim nic neudelas.

Ja treba mam kod, kde zadam parametr a posle mi bud stranku nebo jen vypis ze seznamu ve formatu csv, json, html tabulku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4837:9f89:3ca2:c2a1...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 10. 2021   #4
-
0
-

Treba ceska narodni banka nabizi kurzovni listek ve formatu csv. Neni treba ho parsovat ze stranky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4837:9f89:3ca2:c2a1...–
6. 10. 2021   #5
-
0
-

To je mrzuté. Ale dík za reakce!

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
6. 10. 2021   #6
-
0
-

No, a jak by sis to predstavoval? Pro zajimavost.

Server vytvori  html soubor a odesle uzivateli.

Ty po nem chces, aby ti vstoupil do hlavy, zjistil, co chces a nejak to z toho vytahl? A odeslal ti jen cast stranky? A tak, jako, pokud takovy program nema sam generator stranky, tak dokud neni stranka hotova, tak se neda moc urcit, ktery je ktery radek ve vyslednem souboru. Leda pak ten soubor parsovat. A to ty nechces.

Parsovani je ale v naproste pohode. Das hledat text '<table', 1x,2x,... podle toho, kolik tam tabulek je. Pokud nemaji podtabulky :) Pak totez udelas pro '<tr'...'>'...'</tr>'. A mas cely radek tabulky jen pomoci strpos (v php). Ale muzes pouzit i bezny parser.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4837:9f89:3ca2:c2a1...–
Kit+15
Guru
6. 10. 2021   #7
-
0
-

#6 peter
Ono je to ještě jednodušší: Dáš toto sežrat HTML parseru a pak jen položíš dotaz přes XPath.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.67.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
12. 10. 2021   #8
-
0
-

No tak ta stránka má pevnou strukturu. Já VÍM, že informace, kterou chci, je na řádku 147. OK, tak tu stránku uložím do listu stringů s oddělovačem konec řádku a z toho si to pak vytáhnu přes index, ale to je takové nepěkné křivolaké řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý