Prostřední hodnota. – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prostřední hodnota. – .NET – Fórum – Programujte.comProstřední hodnota. – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
29. 10. 2021   #1
-
0
-

[code]using System;

namespace A
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int prvni = 40;
            int druha = 78;
            int treti = 55;
            int pomocna = 9;

            if (prvni >= druha && prvni <= treti)
            {
                Console.WriteLine("Prostřední hodnota je " + prvni);
            }
            if (druha >= prvni && druha <= treti)
            {
                Console.WriteLine("Prostřední hodnota je " + druha);
            }
            if (treti >= druha && treti <= prvni)
            {
                Console.WriteLine("Prostřední hodnota je " + treti);
            }
            Console.WriteLine("Pomocná hodnota je: " + pomocna);
        }
    }
}

[/code]

Zdravím, tady mi to zase nějak nešlape. Mám tři čísla, a mám určit, které z nich je PROSTŘEDNÍ (pokud mluvíme o velikosti). Z nějakého důvodu se mi na konzoli zobrazí jen ta "Pomocná hodnota: 9"...  :hm 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
29. 10. 2021   #2
-
0
-

Vím, že ta první hodnota je prostřední. Tak se podívám na podmínku, která by to měla chytit:

if (prvni >= druha && prvni <= treti)

Ta samozřejmě neplatí. Když chceš otestovat jestli X je mezi A a B, tak musíš otestovat dvě možnosti: 

A <= X <= B
B <= X <= A

A zatím všechno řešíš hrubou silou, zkoušením všech možností. To u třech čísel jde, ale představ si, že bys jich měl třeba 100...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
29. 10. 2021   #3
-
0
-

Inu dobrá, děkuji. A jaký "ne-hrubý¨" postup bys doporučil ty?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
29. 10. 2021   #4
-
0
-

Já bych použil Array.Sort(), pokud víš, že budou vždy 3 hodnoty tak bych to naplnil do arraye, vysortoval a vypsal prostřední číslo

int[] hodnoty = new int[] {40,78, 55 };
int prostredniHodnota = Array.Sort(hodnoty)[1];
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.138.71.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
29. 10. 2021   #5
-
0
-

Mutagen:

A ten "Array.Sort()" tam jde nacpat jak? Jen si uvědomuji, že print výsledku bude vypadat
" Console.WriteLine($"Prostřední číslo má hodnotu: {1}"); "

Protože 0 je první, 1 je druhý a 2 je třetí.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
29. 10. 2021   #6
-
0
-

A je škoda, že tyto třídy nejsou nikde "vyjmenovány".

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
29. 10. 2021   #7
-
0
-

#6 Montezo
co takhle vyhledat na internetu pomocí google:

c# sort array

hned první nalezený výsledek

druhá věc je, že takovýto jednoduchý úkol, by jsi měl zvládnout vymyslet nezávisle na tom jestli umíš programovat. Jde jen o to správně ty podmínky použít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
29. 10. 2021   #8
-
0
-

BDS: těžko můžu použít nějakou třídu, když nevím, že ta třída neexistuje. Těžko můžu používat elektřinu, kdybych se sem dostal z dob Křižáckých výprav, a nikdo mi neřekl, co je to elektřina.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
29. 10. 2021   #9
-
0
-

#8 Montezo
Vidíš, že bych uváděl nějaký název čehokoliv? Ne, pouze jsem napsal název jazyka C#, anglicky slovo třídit a anglicky slovo pole. Že se ta slova s něčím shodují je druhá věc. Je to pouze tím, že autoři prog. jazyků u práce přemýšlejí. 

Možná by jsi taky mohl začít myslet, místo psaní hloupých přirovnání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
29. 10. 2021   #10
-
0
-

On hlavně Mutagen ten kód tady napsal, tak není, co hledat :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
BDS+3
Věrný člen
29. 10. 2021   #11
-
0
-

#10 gna
byla to jen reakce na 

A je škoda, že tyto třídy nejsou nikde "vyjmenovány".

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
29. 10. 2021   #12
-
0
-

"On hlavně Mutagen ten kód tady napsal, tak není, co hledat :-)"

To jsem si všiml, ale nevím, jak ten kód "naroubovat" na ten můj kód...    

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
29. 10. 2021   #13
-
0
-

#12 Montezo
To jsem si všiml, ale nevím, jak ten kód "naroubovat" na ten můj kód... 

nijak rozumně, ten tvůj kód má špatnou koncepci.

Proč ten program děláš, tak jak ho děláš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
29. 10. 2021   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
BDS+3
Věrný člen
29. 10. 2021   #15
-
0
-

#12 Montezo
kdybych to dělal tvým způsobem, tak třeba takto: 

using System;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int a, b, c;

            Console.WriteLine("odEntruj 3 hodnoty:");

            while(true) //smyčka pro možnost opakování zadání
            {
                if (int.TryParse(Console.ReadLine(), out a) &&
                    int.TryParse(Console.ReadLine(), out b) &&
                    int.TryParse(Console.ReadLine(), out c)) // po novu bych mohl proměnné založit i v parametru
                {

                    Console.WriteLine("Stredni je " + Test(a, b, c).ToString());
                    Console.WriteLine();
                }
                else break;
            }
        }

        static char Test(int a, int b, int c)
        {
            if (a == b || a == c || b == c) return '?'; //rovnost v hodnotach nelze vyhodnotit spravne
            
            if( a < b)
            {
                if (a < c)
                {
                    return (b < c) ? 'B' : 'C';
                }
                else return 'A';
            }
            else
            {
                if (a > c)
                {
                    return (b > c) ? 'B' : 'C';
                }
                else return 'A';
            }
        }
    }
}

možností jak takovouto věc udělat je moc. Zvolil jsem takovou jaká si myslím, že je vhodná pro úplného začátečníka a je blízká té tvé. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
KarlosCz1979
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
29. 10. 2021   #16
-
0
-

BDS jako fakt 'pro začátečníky'?  :-)

S tím jaký kód tu postoval se c# zabývá tak týden. Garantuju ti, že tvůj kód ani nepřečte, natož aby ho reprodukoval (zápis podmínek, logika if, předávání hodnot parametry...). Sám psal, že nezná ani metody na polích, tvůj kód je pro něj na několik hodin studia. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
BDS+3
Věrný člen
29. 10. 2021   #17
-
0
-

#16 KarlosCz1979
Možná kdyby nějak reagoval, dalo by se odhadnout co už ví. Těžko říct jestli ví co je pole.

Takže jsem mu to ještě "zjednodušil", tak aby tam nebylo nic jiného než podmínky a WriteLine 

using System;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int a = 40, b = 78, c = 55;
            
            if( a < b)
            {
                if (a < c)
                {
                    if (b < c) Console.WriteLine("Stred je B");
                    else Console.WriteLine("Stred je C");
                }
                else Console.WriteLine("Stred je A");
            }
            else
            {
                if (a > c)
                {
                    if(b > c)Console.WriteLine("Stred je B");
                    else Console.WriteLine("Stred je C");
                }
                else Console.WriteLine("Stred je A");
            }
        }


    }
}

Doufám, že jsem někde neudělal překlep

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
29. 10. 2021   #18
-
0
-

#17 BDS
To je, s prominutím, na blití.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #19
-
0
-

A] proč je to na blití.

B] reagovat jsem bohužel nemohl, protože jsem uklízel sklep.

C] moje řešení je primitivní, ale funkční. Ruský auta jsou taky primítivní, ale díky tomu odolný. Tigery byly sice samá vychytávka, ale byly drahý na výrobu, údržbu a opravy, o výcviku posádek ani nemluvě. T-34 měly zastaralou převodovku a řízení překonaným způsobem (zastavení celého pásu), ale vše bylo robustní a odzkoušené... 

D] učebnici jsem pročetl, ale jako s lekcema matiky na SŠ, šlo to jedním okem tam, druhým zase ven. A každý ti řekne, že nejlíp se naučíš řešením nějakého problému, než obkreslováním vzorů z učebnice. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #20
-
0
-

PS: tak co by teda bylo nejefektivnější postup? Nějaký pole nebo co? Tak mi teda řekněte, co se mám doučit, a já se to zkusím doučit. Takle se točíme v kruhu.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
30. 10. 2021   #21
-
0
-

   

Chápu tě. Tak to vem takhle. Postupoval jsi podle nějaké své logiky, která tě naváděla, jak problém řešit. OK, měl jsi tam chyby, ale v zásadě to byl jeden možný způsob. BSD ti ho vyladil do úplné dokonalosti. Lépe, než je to v příspěvku #17, to tou Tvojí cestou nejde. Ale je tu ale. Podívej se na moje řešení v příspěvku #14. Tvůj způsob, ač funguje, není správně. Ten kód je hrozně dlouhý, je tam spousta rozhodování a to je jednak při složitějších problémech těžké na čtení a hlavně je to úplné semeniště možných chyb. Moje řešení má tři řádky. Je triviální, není prostor pro chybu a každý mu hned porozumí. Pokud ještě neumíš pole, rovnou tomu věnuj 15 minut a nauč se alespoň základní, to, které jsem použil. Třeba tady: 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #22
-
0
-

To video zkusím, ale osobně tyto "videa pro samouky" moc rád nemám, páč jsou to takové "pokrm míchaná vajíčka se skládají převážně z vajec" výukové materiály. Pole beru jako zásobník do pistole. Máš náboje v zásobníku, a vystřeluješ je popořadě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
30. 10. 2021   #23
-
+1
-
Zajímavé
BDS +

#19 Montezo

A] proč je to na blití.

C] moje řešení je primitivní, ale funkční.

Přesně proto. Tvůj lineární přístup je těžce neoptimální (dost možná to překladač dokáže vylepšit), ale znatelně čitelnější. Řešení BDS je optimální v počtu porovnávání, ale ve výsledku je to zase 6 větví pro všechny možností a kód je několikrát zanořený.

PS: tak co by teda bylo nejefektivnější postup? Nějaký pole nebo co? Tak mi teda řekněte, co se mám doučit

Technicky nejefektivnější řešení napsal BDS. Nevím teda, jestli náhodou v .NETu volání sortu nebude rychlejší než interpretace tří porovnání, ale to je detail.

Obecně na hledání prostřední hodnoty je potřeba hodnoty seřadit a nejlépe se řadí pole. U třech proměnných na tom úplně nesejde.

Algoritmy se naučíš za pochodu, prostě nepřestávej kódit :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #24
-
0
-

#18 gna souhlasím

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #25
-
0
-

#19 Montezo

A] C]

protože takhle se to dělat nedá, je to zbytečná práce s prostorem pro chyby.
Když máš rád ty přirovnání: Je to jako vytáhnout si šňůrku z boty, nakreslit si na ni čárky a používat jako metr a tvrdit, že je to lepší způsob než sebou tahat metr.

PS: tak co by teda bylo nejefektivnější postup? Nějaký pole nebo co? Tak mi teda řekněte, co se mám doučit..


 1 Jak pracovat a na co a jak použít char, sbyte, byte, float, double, decimal, int, uint.. =, string
 2 Použití: {}, (), if, else, &&, ||, ==, !=, switch
 3 pole a cykly - for, while, foreach
 4 public, private, internal, static..
 5 void, metody, get, set, private set, vlastnosti, in out, ref
 6 class, struct, enum, rozdíly a použití referenčních a hodnotových typů, dědičnost
 7 čtení a zápis do konzole
 8 interface, virtual, abstract
 9 try-catch blok
10 bitové operátory
11 interface, virtual, abstract
12 použití using pro IDisposable objekty
13 List<>

Možná jsem na něco zapomněl, ale toto včechno se určitě nauč, je to úplné minimum.

Pak si napiš jednoduchý konzolový program třeba na výpočet obsahu válce, počítání znaků v textu nebo něco podobného.
Pak se uč další věci jako: goto, delegát, událost, lambda, checked-unchecked, přetěžování operátoru, rozšíření objektů, IntPtr, práce se soubory a pamětí..

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #26
-
0
-

"Algoritmy se naučíš za pochodu, prostě nepřestávej kódit :-)"

(hlavně si to nikdo nevykládejte jako že se cítím dotčeně, nejsem pitomá ženská)

Jde o toto: za pár týdnů mě čeká rekvalifikační kurz, a snažím se naučit co možná nejvíc do začátku kurzu. Zjistit si weby, co jsou nejlepší, třeba takovej stackoverflow sem do tý doby neznal. Abych pak už neplýtval "kurzovým" časem. A ano, "kódím" poprvé v životě, PLC a podobný hračky nejsou o psaní kódu. Jde tu pouze a jedině o to, že těžko se používá něco, o čem člověk neví, jestli to existuje. To je celá "aféra".

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #27
-
0
-

#26 Montezo
jestli jdeš do kurzu programování, tak se to nauč až tam, ať se teď neučíš zlozvyky

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #28
-
0
-

BDS: jak říkám, hlavní "motivací" bylo se "předučit" něco, a HLAVNĚ zjistit si, kde jsou dobré zdroje pro hledání informací. Viz. stackoverflow apod... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
30. 10. 2021   #29
-
0
-

Dobrý kurz C# je na itnetwork.cz. Můžeš dát pár podrobností(kolik ti řádově je let, jestli máš už předjednanou práci, jestli ten kurz bude hradit pracák, jak si je k tomu přesvědčil...) dík!

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #30
-
0
-

#28 Montezo
Nevím jak moc od začátku ten kurz bude, ale pokud to nebude pro lidi, kteří o počítačích neví vůbec nic.

Tak pokud nevíš jak je uložen obsah pole v paměti pc, co jsou to bity, co znamená, že je systém 32/64 bitový. Co je to hexadecimální soustava, co je to soubor, co jsou to registry, k čemu slouží DLL, jak funguje UAC -> jak tě omezí, jak správně hledat problém na internetu. - Tak s tím by jsi měl začít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #31
-
0
-

Kurz platí zaměstnavatel, a není to od IT network. Zaměstnavatel si mě vybral, protože mám elektronické vzdělání, takže tam je "na čem stavět".

Chce mít elektronika/ajťáka, aby ušetřil na lidech, a navíc mám platnou padesátku, "pravej" ajťák může napsat geniální řídící systém, ale nesmí vzít kličku, otevřít rozvaděč aby se k tomu PLC dostal, připojil kabel a nalil tam ten propram.

Ty usiluješ taky o rekvalifikaci? Že se ptáš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #32
-
0
-

#31 Montezo
podle toho co píšeš, tak tě měl přihlásit spíš na jazyk C / C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #33
-
0
-

BDS: Ehm, a k čemu mi bude např. odrecitovat, že bit je 0/1 a bajt je 8 bitů?

To si pročtu na Wikipedii, a můžu to odvyprávět jako báseň...   

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #34
-
0
-

PS: co sem tak slyšel, C# je lepší v tom, že v C++ si musíš plno věcí "urobit sám", a v C# máš ty třídy už "prefabrikovaný".

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #35
-
0
-

#33 Montezo

BDS: Ehm, a k čemu mi bude např. odrecitovat, že bit je 0/1 a bajt je 8 bitů?

To si pročtu na Wikipedii, a můžu to odvyprávět

Jde o to že to musíš chápat, ne recitovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #36
-
0
-

"Jde o to že to musíš chápat, ne recitovat." Chápu to tak, že 0 je false, žárovka nesvítí, 1 je true, žárovka svítí. Je to jako děrný štítek, a pomocí kombinatoriky se dá vypočítat, kolik těch variant získám z jednoho bitu, a kolik z jednoho bajtu... co bych na tom měl "chápat navíc"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #37
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #38
-
0
-

#36 Montezo
Však já nepíšu, že to nechápeš, pouze, že by jsi to měl chápat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #39
-
0
-

A k registrům, vím co to je - příkaz "regedit". Pokud jsi hrál NFS: Carbon, tak ten byl sice prodávanej v ČR v anglicky popsaný krabičce, a ani sis nemohl češtinu zvolit během instalace (a ani nebyla nabízena mezi ofi. podporovanými jazyky), ale stačilo změnit jednu položku v klíči, kterej ke hře patřil, a měl jsi komplet české texty, dokonce i titulky tam, kde v orig. english vůbec nebyly (v animačkách). 

.dll je knihovna, doplňková data. Když děláš více exáčů, které jsou si značně podobné (resp. využívají velké množství stejných tříd), můžeš si tu knihovnu "předpřipravit", a použít ji ve větším množství aplikací.

Podobný vztah, jako když si pro hospodu plnou lidí připravíš knedlíky, a ty můžeš ovšem dát na talíř ke guláši, ke svíčkový, k vepřo-knedlu-zelu... 

Věřím tomu, že tento popis sedí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
30. 10. 2021   #40
-
+1
-
Zajímavé
BDS +

#31 Montezo
Nevím, rád bych si zkusil jaký to je, ale ve 40 junior je eklhaft. Jinak silně doporučuju znovu zvážit se šéfem volbu jazyka. Řídící systém, co se nalije do rozvaděče - to bereš C# (BMW M3) na práci, na kterou potřebuješ C/C++ (Land/Range Rover) 

"Ty třídy už jsou prefabrikovaný" - mám pocit, že se škaredě mýlíš v očekávání. Ano, C# má spoustu objektů s plno metodami, ale to každý OOP jazyk dnes. Ono připojit dnes nějaký vlastní hw k PC to není žádná sranda. Kde jsou časy, kdy každý počítač měl RS232 (COM port) nebo dokonce LPT. Na LPT šlo posílat z C přímo na vybraný pin. Myslím, že to byl příkaz outportb(0x378,hexadata) Tomu je dnes konec. Dnes už jen usb a to je vyšší dívčí. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #41
-
0
-

KarlosCz1979 napsal to přirovnání pěkně.

#39 Montezo
Je ještě možnost, kterou využívám já. To je že si uživatelské rozhraní a vše co se dobře dělá v C# je v C# a nějaké funkce volám z DLL, kterou jsem napsal v C. Ale tato volba předpokládá, že se alespoň trochu vyznáš v obou jazycích.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #42
-
0
-

BDS: ono ten pojem "aspoň trochu" je dost ošemetný, taky ti doktor neřekne "Berte aspoň trochu těchto pilulek, tak nějak v průběhu týdne.". 

KARLOSCZ1CZ: já díky Bohu neměl ještě ani třicet. Zkus tento film, https://www.csfd.cz/film/892942-nova-sichta/prehled/ , ikdyž samozřejmě, do jaké míry je to zbožné přání a/nebo čistá fikce, to si netroufnu odhadovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #43
-
0
-

A k registrům, vím co to je - příkaz "regedit". Pokud jsi hrál NFS: Carbon, tak ten byl sice prodávanej v ČR v anglicky popsaný krabičce, a ani sis nemohl češtinu zvolit během instalace (a ani nebyla nabízena mezi ofi. podporovanými jazyky), ale stačilo změnit jednu položku v klíči, kterej ke hře patřil, a měl jsi komplet české texty, dokonce i titulky tam, kde v orig. english vůbec nebyly (v animačkách). 

.dll je knihovna, doplňková data. Když děláš více exáčů, které jsou si značně podobné (resp. využívají velké množství stejných tříd), můžeš si tu knihovnu "předpřipravit", a použít ji ve větším množství aplikací.

Podobný vztah, jako když si pro hospodu plnou lidí připravíš knedlíky, a ty můžeš ovšem dát na talíř ke guláši, ke svíčkový, k vepřo-knedlu-zelu... 

Věřím tomu, že tento popis sedí...

A toto, co jsem psal, je dostačující pro představu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
30. 10. 2021   #44
-
0
-

#43 Montezo
Přeju Tvému vyučujícímu hodně pevné nervy a Tobě hodně úspěchů.

ps, Můj tip: jeden z vás se odpráskne. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
30. 10. 2021   #45
-
0
-

BDS: pročpak, co je na tom, co sem napsal, špatně?   

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
31. 10. 2021   #46
-
0
-

#42 Montezo
ono ten pojem "aspoň trochu" je dost ošemetný, taky ti doktor neřekne "Berte ...

Ne, je to jako jít na odstranění zubního kamene k zubaři, který umí tento úkon profesionálně, ale vůbec neumí vytrhnout zub.  Nebo umět napočítat pouze do 1000, a nechat se najmout na kontrolu "jestli mají lidi všech 5 prstů na pravé ruce".

pročpak, co je na tom, co sem napsal, špatně? 

Který den? :)       [ neboj, nečekám odpověď;) ]

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
1. 11. 2021   #47
-
0
-

#33 Montezo
"To si pročtu na Wikipedii, a můžu to odvyprávět"

Popravdě, snažíš se učit programovat/vyvýjet, ale dohaduješ se tu s náma o něčem o čem nevíš, že existuje, ale na wiki taky dáváš klíčový slova co ti to má najít. U hledání na google je to to samý. "Nevím, že ¨taková metoda existuje", no tak co třeba to zkusit podle klíčových slov zadat do googlu? Viz jak tu už někdo psal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.138.71.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 11. 2021   #48
-
0
-

   

a = 5
b = 2
c = 7
tmp = null

if (a > b) {tmp=a; a=b; b=tmp;} // algoritmus serazeni
if (b > c) {tmp=b; b=c; c=tmp;}
if (a > b) {tmp=a; a=b; b=tmp;}

nejmensi je v a
nejvetsi je v c

Samozrejme to muzes resit i tou kaskadou podminek. Podle toho, jak moc rychle to ma fungovat... 2x if je rychlejsi nez 3x if+swap

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:7dcc:414c:642a:47fe...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Max.hodnota — založil Vladimír Uher

Návratová hodnota — založil RePRO

Návratová hodnota — založil Luckaa

ASCII hodnota — založil Pepa Rohlik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý