Domácí úkol (?) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Domácí úkol (?) – .NET – Fórum – Programujte.comDomácí úkol (?) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
16. 11. 2021   #1
-
0
-

Aplikace zobrazující medailonky(min. 20 + stránkování po 10 položkách) třeba. telefony, ale téma je úplně libovolné. Každý medailonek bude obsahovat obrázek, název, stručný popis a pár parametrů(os, procesor, displej, …) a kolik má hodnocení od uživatelů. Medailonky si představuji něco jako dlaždice.

Dále: půjde zobrazit detail medailonku po kliknutí. Řešení nechám na Vás (ale mělo by tam být zobrazeno):

- další parametry
- detailnější informace
- seznam obchodů, kde je výrobek dostupný
- Název obchodu, a cena v daném obchodu
proklik na výrobek do daného obchodu
- hodnocení od uživatelů
- etc

Medailonky bude možné filtrovat přes jejich jméno, tzn. bude tam nějaký input kam půjde zadat název medailonku.
A dále půjde filtrovat pomocí některých parametrů(např. OS(iOS/Android)) - stačí jenom pár.

Mělo by to být celé responzivní a tak nějak celkově aby to “designově” dávalo smysl.

Data pro aplikaci pokud možno stahujte z nějakého api.

Líbilo by se mi tam alespoň pár testů(unit nebo e2e)  [;)]


Technologie: React, CSS(LESS,SASS, .. > nechám na vás) ale bez jakékoliv knihovny komponent.

 To má být jakože nějaký fake internetový obchod? Tučným pojmům nerozumím.  [:hm]

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
16. 11. 2021   #2
-
0
-

 PS: pojem responzivní znamená co?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
16. 11. 2021   #3
-
0
-

#2 Montezo
alespoň to jsi si mohl vyhledat

(min. 20 + stránkování po 10 položkách) -> aby nenačítaly všechny položky, ale aby se

stránkovaly po 10ti (dole na stránkách bývá [1] [2] [3]...[poslední]

proklik na výrobek do daného obchodu -> předpokládám odkaz na položku v uvedené e-shopu

Data pro aplikaci pokud možno stahujte z nějakého api -> tohle nevím

Líbilo by se mi tam alespoň pár testů(unit nebo e2e)  [;)] UT

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
16. 11. 2021   #4
-
0
-

responzivni je že se to přizpůsobí různým rozlišením a orientaci displeje. K aplikaci si máš napsat api, pres které budeš čerpat data to znamená, že aplikace jako taková bude jen funkční slupka bez dat, která si podle potřeby vyžádá na tom api. Co se týče těch testů... https://www.guru99.com/unit-testing-guide.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
remmidemmi0
Věrný člen
17. 11. 2021   #5
-
0
-

responzivní jsem dělal kdysi v PHP pro obrazovou databázi. Na počátku, když uživatel přišel na stránku, se hned zjistily info o jeho počítači, mj. o jeho rozlišení jaké používá. Pak se automaticky přizpůsobovaly fotky jeho rozlišení. v PHP5 to fungovalo velmi rychle.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
17. 11. 2021   #6
-
0
-

Zdravím, nerozumím jedné věci:
Toto se chová normálně:
[code]

<!DOCTYPE html>

<html lang="cs-cz">
    <head>
        <meta charset="utf-8" />
        <title>První webová aplikace v JavaScriptu</title>
    </head>

    <body>
        <script type="text/javascript">
            let a = 10;
let b = 20;
let c = a + b;
document.write("Zde je součet čísel a a b: ");
document.write(c);  // Vzpomeňte si na objekt document a metodu write(). S datem je to něco podobného.
document.write("<br />"); // vložíme HTML tag pro nový řádek
let s1 = "10";
let s2 = "20";
let s3 = s1 + s2;
document.write("Zde je součet řetězců s1 a s2: ");
document.write(s3);
document.write("<br />");
let d = new Date(); // vytvoří proměnnou, ve které je aktuální datum
document.write("Dnes je: " + d.getDate() + ". " + (d.getMonth() + 1) + ". " + d.getFullYear());
document.write("<br />");
document.write("Čas je: " + d.getHours() + ":" + (d.getMinutes()));
        </script>
    </body>
</html>[/code]

Toto zobrazí prázdnou článku (je tam jen to 1.1.1970)

[code]
<!DOCTYPE html>

<html lang="cs-cz">
    <head>
        <meta charset="utf-8" />
        <title>První webová aplikace v JavaScriptu</title>
    </head>

    <body>
        <script type="text/javascript">
            let a = 10;
let b = 20;
let c = a + b;
document.write("Zde je součet čísel a a b: ");
document.write(c);  // Vzpomeňte si na objekt document a metodu write(). S datem je to něco podobného.
document.write("<br />"); // vložíme HTML tag pro nový řádek
let s1 = "10";
let s2 = "20";
let s3 = s1 + s2;
document.write("Zde je součet řetězců s1 a s2: ");
document.write(s3);
let d = new Date(); // vytvoří proměnnou, ve které je aktuální datum
document.write("<br />");
document.write("Dnes je: " + d.getDate() + ". " + (d.getMonth() + 1) + ". " + d.getFullYear());
document.write("<br />");
document.write("Čas je: " + d.getHours() + ":" + (d.getMinutes()));
document.write("<br />");
document.write("Počet milisekund od 1.1.1970: " + d.getTime()));
        </script>
    </body>
</html>[/code]
Kde je problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
17. 11. 2021   #7
-
0
-

A ještě odbočím, tyto věci mají nějaký praktický význam, pro javascript, nebo je to podobná blbost jako příkaz "\a" na pípání?

↓↓↓

[quote]isNaN(hodnota)
Zjistí, zda je objekt v parametru funkce číslo či nikoli. NaN Označuje zkratku Not a Number.

Vrací true nebo false (pravda/nepravda) podle toho, zda je parametrem číslo.

toPrecision(x)
Ořízne číslo na danou přesnost.

i.toString()
Převede číslo na řetězec, tzn. číslo se stane plnohodnotným řetězcem znaků.[/quote]

Nebo toto, opravdu nevím, proč počítat logaritmy nebo pracovat s číslem pí na stránkách...  :hm  (samsebou, pokud neděláme webovky s kalkulačkama)   :hm

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
18. 11. 2021   #8
-
0
-

Ja tve otazky moc nechapu. Ono to je mozna tim, ze problematice nerozumis. To nevadi, ptej se, treba se chytim :)
1. Responsive se da resit pres css bootstrap + js (googluj), da se pouzit cards
https://getbootstrap.com/…ntroduction/#…
https://getbootstrap.com/…onents/card/#…
2. JS, muzes-li, pouzij VUE, ale, to se bohuzel musis naucit pouzivat, to chce nejaky cas.
3. Testy, je mysleno to, ze do policek formulare (pokud tam nejaky mas), muze uzivatel zadavat nahodile hodnoty, text s mezerou a tak. A takovy test hodnoty zjistuje, zda tvuj JS prevezme hodnotu spravne nebo ne. Cili, v JS mas tridu. V ni nejake set, get a test pridas do set nebo get tak, aby mohl testovacimu programu predat hodnotu. Testovaci program je nejaky JS, pridany k tomu kodu. Asi je to to, co psal ten jeden clovek v reakci. Ja to zatim nikdy nepouzil :) Je to zpusob moderniho programovani. Bez toho se uz dneska ve vetsi firme nedela. ... Pak se sleduje, kolika testy ten web prosel a kolika ne a ktere maji prioritu pro spraveni.
4. isNAN, toPrecision(x), i.toString() se prakticky pouzivaji. Nejcasteji posledni dva.
5. A s tim js kodem pro datum a cas nevim, nac se ptas. Pojem normalne ma pro tebe jiny vyznam, ktery jsi nerekl. Pro mne se chova normalne oboji. Ve vyvojovych nastrojich prohlizece muzes najit chyby v js, jestli tam jsou.

Priklad
https://mlich.zam.slu.cz/…_2021-05-26/#… - takove jedno me amaterske dilko ve vue. Treba bys tim mohl poskladat vzhled, generovani produktu podle json struktury nebo to uprav pro xml strukturu
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:3cec:cc7a:ec37:4fbc...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Domaci ukol — založil Jakub

Domáci úkol — založil Franta

Domácí úkol — založil Anonim

Domácí úkol — založil jelis

Domácí úkol — založil Ondra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý