Úprava php objednávkového formuláře proti spamu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úprava php objednávkového formuláře proti spamu – PHP – Fórum – Programujte.comÚprava php objednávkového formuláře proti spamu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
29. 11. 2021   #1
-
0
-

hledám pro svůj jednoproduktový eshop někoho, kdo by byl schopen upravit formulář objednávky v php tak, aby ignoroval spam. Jakkoliv to udělat, aby nedocházelo k rozesílání pošty roboty skrz tento formulář.

Značka - spěchá

Zájemci pošlu odkaz webu i ftp přístup a do adminu webu.

Předem děkuji 

kontakt: sebvac@email.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:1ae9:315:ab00:d8e2:b80c:41cb:3c7f...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 11. 2021   #2
-
0
-

   

<?php 
$kod = 'haluzka'; 
$kod_everen = isset($_REQUEST['overovaci_kod']) && $_REQUEST['overovaci_kod']==$kod ? true : false;
if ($kod_everen) {odesli_formular...}
?>

<input type=text id=aaa name=overovaci_kod>
<span id='bbb'>Vypln kod <?php echo $kod;?></span>

<script>
var id = 'aaa',
inp = document.getElementById(id),
span = document.getElementById(id);
inp.type = 'hidden';
inp.value = '<?php echo $kod;>';
span.style.display = 'none';
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:8048:c903:a562:f421...–
Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
29. 11. 2021   #3
-
0
-

#2 peter
Moc Vám děkuji Petře,

já to ale bohužel sám nedám. Prosím, napište mi na email sebvac@email.cz a já Vám poskytnu ftp i admin. Samozřejmě za úplatu. 

Předem děkuji

Vašek

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:1ae9:315:ab00:f0d1:945c:d458:81b3...–
Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
1. 12. 2021   #4
-
0
-

Tak Petr se neozval, kdyby mi někdo dokázal pomoci jiný, budu rád. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:1ae9:315:ab00:24e4:233a:de33:3457...–
remmidemmi0
Věrný člen
4. 12. 2021   #5
-
0
-

Zdravím,

zkuste si tento formulář: http://www.bbcuk.co.uk/contacts.php

Je antispamový. Obvykle se testuje, zda odesilatel něco vyplnil do řádek, nebo je nechal prázdné. To je vcelku nesmyslné, protože idioti napíší třeba fgrd  tedy pár nesmyslných znaků a pokračují.  V tomto formuláři je možno vyplnit co odesilatel chce. Netestuje se správnost PSČ nebo IČO atd. Funguje to tak, že teprve po oklepnutí tlačítka k odeslání počítač (server) zjistí IP adresu, případně proxy a také operátora přes kterého se odesilatel připojil. K tomu zapíše přesný čas.

Dále testuje, zda údaje zapsané ve formuláři odpovídají některému z uživatelů ve firemní databázi. Pokud ano, porovná se IP adresa. Pokud ne, hledá se přes google map, zda předmětná adresa nebo firma existuje. Takto se vyloučí obrovské množství spamů. Server po ověřování neodešle zprávy, když

- řádky jsou prázdné

- obsahují nesmyslné znaky (typicky z asijských jazyků)

- uživatel přišel přes proxy nebo z blokované IP adresy

- googlu se nepodařilo lokalizovat adresu

Je mnoho možností a kombinací jak dle detekovaných znaků určit, že se jedná o spam, například z Číny, Ruska, Afriky...

Navíc roboti tento formulář nedokáží přejít. Ještě se nestalo, že by nějaký robot tento formulář překonal. Odradí totiž i mnoho idiotů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
Kit+15
Guru
4. 12. 2021   #6
-
0
-

#5 remmidemmi
Nevidím tam zdroják.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.90.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
remmidemmi0
Věrný člen
5. 12. 2021   #7
-
0
-

#6 Kit
formulář je v PHP a je na serveru. Tudíž při vyvolání z WEB prohlížeče se překládá ihned na serveru z PHP do HTML. Návštěvník tak v lepším případě může vidět jen vygenerovaný HTML.

Zapomenul jsem nahoře napsat, že formulář ve 2.kroku umí také připojování externích souborů. To je ale na této web stránce potlačeno. Na některých webech, kde tento typ formuláře používají, je připojování externích souborů umožněno. Je to vhodné např. u formulářů pro technickou podporu po přihlášení uživatele.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
5. 12. 2021   #8
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#7 remmidemmi
Mně ten původní požadavek trošilinku, fakt jen malinko, připadá, že Vašek chce nasadit antispam u sebe. Na co mu tohle jako bude?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kit+15
Guru
5. 12. 2021   #9
-
0
-

#7 remmidemmi
Možná jsem se jen špatně koukal, ale nenašel jsem odkaz ke stažení toho skriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.90.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Vašek
~ Anonymní uživatel
174 příspěvků
5. 12. 2021   #10
-
0
-

Opravdu děkuji za snahu, ale já bych fakt potřeboval dát někomu přístup a ten by to udělal. Já na to nemám skill. Samozřejmě to nebude zdarma. Nikdo mi na výše uvedený email zatím nenapsal. Předem děkuji pokud se někdo ozve. Prozatím je to stále aktuální.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:1ae9:315:ab00:2dd0:fd72:fd96:dec3...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý