VBA v excelu-chybí v toolboxu některá tl. – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

VBA v excelu-chybí v toolboxu některá tl. – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVBA v excelu-chybí v toolboxu některá tl. – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
3. 12. 2021   #1
-
0
-

Nevím co se mi stalo ale po instalaci Office 2019 Pro , mi zmizeli z VBA toolboxu některá tlačítka, třeba nejde vložit CommandButon a jiné. Co mám špatně? 

Musím snad instalovat kompletní balík VBA 6? Dá se to někde stáhnout, nebo je to součást Office?

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.30.175.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
3. 12. 2021   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
gna
~ Anonymní uživatel
1891 příspěvků
4. 12. 2021   #3
-
0
-

Tipuju, že by mohlo jít nějak jednoduše přepnout mezi základní a rozšířenou nabídkou, ale netuším jak.

Ale když v oblasti těch ikon klikneš pravým tlačítkem, tak by mělo jít ručně vybrat kontrolky, které v té nabídce chceš mít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
4. 12. 2021   #4
-
0
-

Jo, pomohlo. 

Makra se mi podařilo nějak napsat, ale zas zápasím s Formulářem.

Tlačítkem v na listu v ecelu si spustím formulář s úvodní nabídkou, Proklikám se dále na jiný form,kde je dotaz, tačítko AnoPokračovat, NeUkončit a Zpět. Jaký k'od mám napsat k událostiTlačítka "AnoPokračovat" aby mi spustilo připravené makro s názvem "TEST" ? 

Zkouším : Application.run = makro   ...furt nejde !

A jaký kod mám dát k tlačítku Zpět, aby se zobrazený formulář zavřel a zobrazil se ten předchozí?

P.

Nahlásit jako SPAM
gna
~ Anonymní uživatel
1891 příspěvků
5. 12. 2021   #5
-
0
-

Application.Run by mělo fungovat, ale bez toho rovnítka.

Application.Run TEST

Přepínání mezi formuláři můžeš udělat skrýváním a zobrazováním. 

Me.Hide
X.Show

Ale praktičtější bude použít třeba MultiPage control a nastavováním jeho .Value určuješ, která page bude viditelná (a ve stylech jde nastavit, aby se v záhlaví nezobrazovaly ty záložky, pokud je nechceš)

Nahlásit jako SPAM
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
5. 12. 2021   #6
-
0
-

Super. Mám další problém.

Volám makrem založení nového emailu v outlooku, mezi html.body  si zadám text, ale není nijak zformátován,je to škaredé. Když si obecně v outlooku napíšu do nového emailu  pěkně zformátovaný, barevný, jiným písmem  text, jak to dostanu do té sekce v makru  mezi html.body ? Když to tam jen nakopíruju, není to s tím formátem a řve to nesmysly.

a 2.

když se mi makro otevře nový email v outlooku, otevře se definovaná upravená šablona, s podpisem uvítáním apod. Jak říct makru ať otevře nový email, ale ať ten text v šabloně smaže a dá tam jen ten co je natvrdo v makru mezi html.body ? popř nějaký parametr volání toho nového emailu, ale jinou šablonu.

P

Nahlásit jako SPAM
gna
~ Anonymní uživatel
1891 příspěvků
5. 12. 2021   #7
-
0
-

1. Tak si nějaký pěkný mail napiš a pak se podívej na jeho zdroj. Když chceš pěkné formátování, tak ho musíš definovat.

2. Jestli to máš jako .HTMLBody = "x" a pak .Display, tak když to uděláš v opačném pořadí, tak by to mohlo přesmahnout to, co ti tam Outlook automaticky vložil, ale nevím. Kdybys chtěl zkoušet to vytvoření z jiné šablony, tak na to je metoda CreateItemFromTemplate.

Nemám to na čem vyzkoušet, tak konkrétněji poradit nedokážu. Možná dorazí ještě někdo jiný.

Nahlásit jako SPAM
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
5. 12. 2021   #8
-
0
-

Ještě pitomost. Když koukám na různé videonávody, když píšou příkazy, doplnuje se jim automaticky ten příkaz s nápovědou parametrů atd. Mě se nenabízí  nic.

Musí se to někde zapnout ?

P

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý