Použití ternárního výrazu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Použití ternárního výrazu – .NET – Fórum – Programujte.comPoužití ternárního výrazu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
14. 12. 2021   #1
-
+1
-
Zajímavé

https://pastebin.com/AP8gtvmh

Zdravím, v zadaných materiálech je napsáno na řádku 22 "bool muzq = true;" a zobrazí se mi na konzoli 2x "muž". Proč se tomu tak děje i v případě, když to pozměním na "bool muzq = false;" ??

Když to vyfalsuji, mělo by to být 1x muž a 1x žena... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
JerryM0
Věrný člen
14. 12. 2021   #2
-
0
-

brouku co to napsat jinak ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:9488:6a7c:f2ee:2421...–
JerryM0
Věrný člen
14. 12. 2021   #3
-
0
-
Nerozhodně
BDS -

   

			bool muz = true; // nějaká proměnná udávající pohlaví
			string nazevPohlavi = "";
			if (muz == true){
				nazevPohlavi = "muž";
                        }
			else
                        {
				nazevPohlavi = "žena";
                        }// 
			Console.WriteLine(nazevPohlavi);
 
			bool muzq = false; // nějaká proměnná udávající pohlaví
			string nazevPohlaviq = (muzq == true) ? "muž" : "žena";
			Console.WriteLine(nazevPohlavi);
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:9488:6a7c:f2ee:2421...–
14. 12. 2021   #4
-
+2
-
Zajímavé

Moc proměnných a zmatky.  

bool muzq = false; // nějaká proměnná udávající pohlaví
string nazevPohlaviq = (muzq == true) ? "muž" : "žena";
Console.WriteLine(nazevPohlavi);  //nema se vypsat nazevPohlaviq?

Přitom by se bez problémů daly proměnné "recyklovat".

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
14. 12. 2021   #5
-
+1
-
Zajímavé
BDS +

Nauč se používat debugger, alespoň nastavit breakpoint a krokovat.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
14. 12. 2021   #6
-
0
-

   

enum Pohlavi { Muz, Zena }

Pohlavi pohlavi = Pohlavi.Muz;
swtich (pohlavi)
{
	case Muz: Console.WriteLine("muž"); break;
	case Zena: Console.WriteLine("žena"); break;
}

pohlavi = Pohlavi.Zena;
swtich (pohlavi)
{
	case Muz: Console.WriteLine("muž"); break;
	case Zena: Console.WriteLine("žena"); break;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.138.71.–
14. 12. 2021   #7
-
0
-

#6 Mutagen
V C# by hodnota enum měla jít vypsat přímo pomocí metody ToString 

enum Pohlavi { Muz, Zena }

pohlavi = Pohlavi.Zena;
Console.WriteLine(pohlavi.ToString());

ale nezkoušel jsem to.

Jestli je o nějaké cvičení z učebnice, tak bych mu to moc nepředělával.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
14. 12. 2021   #8
-
0
-

#7 hlucheucho
Ano to máš pravdu, že jde vypsat, ale vypíše ti to pouze tak jak je enum definován (bez diakritiky).

Výhoda enumu je, že pokud je to gender maniak, může si tam aspoň vypsat všech 50+ pohlaví :D

Jinak nemyslím si, že takovej balast může mít předlohu v nějaký učebnici.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.138.71.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
14. 12. 2021   #9
-
0
-

Balast jakože sra*ky, anebo prkotiny? Ano, je to z učebnice. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
14. 12. 2021   #10
-
0
-

#9 Montezo
Mám takové podezření, podle toho co tu předvádíš, že ta kniha ze které se to učíš, je pěkná sračka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
14. 12. 2021   #11
-
0
-

#10 BDS
Říká se "výběr ze žumpy" (už mi z tý politický korektnosti hrabe)

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BDS+3
Věrný člen
14. 12. 2021   #12
-
0
-

#11 hlucheucho :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
14. 12. 2021   #13
-
0
-

Mám takové podezření, podle toho co tu předvádíš, že ta kniha ze které se to učíš, je pěkná sračka.

A co presně předvádím?   

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
14. 12. 2021   #14
-
0
-

#13 Montezo
v podstatě všechny kódy co tu předvádíš mi nepřijdou ani jako test, ani jako lekce.

(jeden z nejhorších a odstrašujících byl Ceasarova šifra)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
14. 12. 2021   #15
-
0
-

#13 Montezo
A pro vkládání citace se to tlačítko s " zrovna hodí, pak ti to takhle hezky graficky oddělí:

Mám takové podezření, podle toho co tu předvádíš, že ta kniha ze které se to učíš, je pěkná sračka.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
14. 12. 2021   #16
-
0
-

#14 BDS
No vidíš a já mam zrovna pocit, že "montezo" je zrovna ten člověk co tu kdysi psal, že jeho šéf mu nařídil naučit se programovat aby možná zůstal ve firmě, že se jeho aktuální pozice bude rušit, nebo něco v tom smyslu.

Pokud je to opravdu on, tak si myslím, že ani tu novou pozici nebude zastávat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.138.71.–
14. 12. 2021   #17
-
0
-

#16 Mutagen
jestli je to on a firma je z Brna, tak bych měl zájem ...

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BDS+3
Věrný člen
14. 12. 2021   #18
-
0
-

#16 Mutagen
S čistým svědomím můžu říct, že jsem se nesetkal na diskuzích o programování s nikým, kdo programování chápal míň než Montezo. A s jistotou můžu říct, že tenhle obor nikdy chápat nebude (a to ani na úrovni začátečníka).

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
14. 12. 2021   #19
-
0
-

BDS: myslím, že to moc hrotíš, kolego. Nikdo učenej z nebe nespadl, a já jen nepracuji s dokumentací k jazyku a špatně napíšu ta klíčová slova do programu.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
14. 12. 2021   #20
-
0
-

#19 Montezo Za 2 měsíce jsi nepochopil to, co by jsi měl chápat za pět minut. Myslím to vážně, není to tak, že bych tě chtěl shazovat, ale je to fakt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
BDS+3
Věrný člen
14. 12. 2021   #21
-
0
-

#19 Montezo
Příklad:

Napiš program konzolové aplikace, která změní uživatelem zadanou hodnotu v rozsahu 1000 až 99999 na zápornou. Následně novou hodnotu vypíše. Ošetři vstup uživatele a umožni mu zadat libovolný počet čísel. Pracuj s typem int.

To by jsi už měl umět (minimálně na základě problémů, které jsi zde řešil) bez hledání pomoci. Pokud toto nezvládneš, mám pravdu;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
14. 12. 2021   #22
-
0
-

#18 BDS
Když teď řeknu, že můj známej, kterej pálí trávu už přes 15let se za 7 dní dokázal naučit opravdu lehký základy jako je definice promenných, používání, a dokonce i opravdu zlehka i cykly a dokáže si i upravit scripty podle sebe a to používá obyč notepad++ kterej mu ani nenašeptává, tak prostě se s tebou nedá nic jinýho než souhlasit.

Montezo opravdu to vzdej, tohle není vůbec nic pro tebe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.138.71.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
14. 12. 2021   #23
-
0
-

Mutagen: já bych to neviděl tak černě, jde spíš o to, že si ty příkazy špatně pamatuju a i syntaxi si nepamatuju, ale co, stejně jako může člověk při počítání používat matematické tabulky...   

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
14. 12. 2021   #24
-
0
-

... kterej mu ani nenašeptává ...

To našeptávání je mi spíš na obtíž. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
14. 12. 2021   #25
-
0
-

"Za 2 měsíce jsi nepochopil to, co by jsi měl chápat za pět minutL"

Co konkrétně má to být? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
14. 12. 2021   #26
-
0
-

#25 Montezo
To nemá vůbec cenu rozebírat. viz. to na které části předchozích příspěvků ses rozhodl reagovat. A jakým způsobem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
14. 12. 2021   #27
-
0
-

Už máš ten příklad? co ti sem dal BDS

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
15. 12. 2021   #28
-
0
-

#23 Montezo
Víš, tady nejde o příkazy, že si špatně pamatuješ, od toho je právě našeptávač :), ale o to, že tobě chybí doslova logický myšlení umět si představit logiku toho kodu a jak by měl vypadat.

Problém je to, že i když bys koukal do dokumentace (jako do mat. tabulek) tak stejně nic nevyřešíš, protože jak jsi sám psal, dokumentaci nepoužíváš a přitom je to ta hlavní věc, kterou bys jako totální noob měl mít otevřenou pernamentně na druhým monitoru :) Takže opravdu jsi ztracenej případ :)

Přeji hezký den :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.138.71.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
15. 12. 2021   #29
-
0
-

Nevim, zda je samouk, ale tez souhlasim s tim, ze mu schazi predstavivost, co prave jeho kod dela. Pripadne, zatim neprisel na to, jakym zpusobem to sledovat.

Ja osobne treba programuji v necem jako notepad++ (far manager). Uplne nesnasim jine prostredi, protoze ma pomalou odezvu na klavesnici, mys a neumi kopirovat bloky znaku, jen radky. Podstatne je, ze kdyz chci sledovat kod (php/js), tak pouzivam vypis na obrazovku do nejakeho textoveho policka (innerHTML) nebo alerty. Na kriticka mista si dam neco vypsat nebo obsah promenne. console.log je nespolehlive, protoze array vypisuje jako handle (pointer) na promennou, takze vypise jen posledni hodnotu, ktera neodpovida casovemu razitku v dobe porizeni. Tam se bohuzel musi pouzit JSON.stringify. Zadny debuger, nic,

Napovidani nazvu promenych v programemi mi ne uplne vzdy prijde vhodne. Ale, neni uplne spatne. Treba v Delphi (paslac) jsem to pouzival casto.

Dal ty moderni prostredi maji furu peknych vychytavek, hlidaji nazvy promenych. Zda byla pouzta nebo ne. Je mozne funkce zbalit. Maji vychytavky s predprogramovanymi objekty, kde pak staci doplnit OnClick. To vubec neni spatne. Ale, mne to proste moc nebere, kdyz reakce na zmacknuti klavesy trva nenapise se pismenko ihned. A mezitim treba prudi jeste s doplnovanim nazvu.

Far ma tez nejake doplnovani nazvu a spis mne tim stve :) Kdyz mam treba podobne nazvany text pri vyhledavani a on mi tam dopise zbytek a ja to pak musim mazat. Nebo si nevsimnu a napise mi 0 nalezeno.
---
No, takze jako, schazi mu schopnost sledovat, co napsal. Ja to kdysi, u pascalu ve skole resil tak, ze jsem si kod programu psal na papir a i to, co mel v dane casti delat a co tam bylo Na obrazovce jsem to nevidel. Debuger tusim jeste nebyl, jen pro ASM.
Mne spis mrzi, ze se ani nepokusi sam vypsat si na obrazovku obsah te promene v danem miste a hned se tu pta, co s tim ma. A to je teda ta rada, co chci napsat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
15. 12. 2021   #30
-
0
-

A kdyby někoho zajímalo v čem je problém, tak nejdřív přiřazuje do nazevPohlavi a pak do nazevPohlaviq, ale v obou případe vypisuje nazevPohlavi.

Ale hlavně, že jste si popovídali :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
15. 12. 2021   #31
-
0
-

Mám spolehlivou paměť. Mohu se spolehnout, že zapomenu. A tak mám HOSIP. Proto Google a dokumentaci používám často. Někdy jsem natvrdlej a tak opravdu ty příklady z dokumentace zkouším. A pak také zkouším nakolik "se to dá ohnout" aby to plnilo má očekávání.

Je škoda, že se nepokouší odpověď najít sám, třeba jako v případě operátoru +=.

Někdy mám pocit, že se to učí od prostředka, základy jakoby vynechal.

Dopručuji si kreslit vývojový diagram nebo si to alespoň rozepsat krok za krokem. Vizualizace pomůže představit si, co se má dělat.

Hodně věcí z virtuálního světa je podobných věcem z reálného světa.

Proměnné, třídy, metody pojmenovávat podle jejich použití. Psát komentáře, třeba zkratkovitě, ale srozumitelně. Když se na to podívám po delším časovém odstupu, snáze pochopím jak to funguje.

Program dělá co jste naprogramovali a ne to co chcete

Používání debuggeru je základ. Ladění je důležitou součástí vývoje SW. Právě proto aby "co jsem naprogramoval" bylo "co jsem chtěl". Vypisování proměnných je také dobrá technika. U real time systémů zastavení a krokování poruší časové vztahy a změní chování systému natolik, že je krokování nepoužitelné.

Našeptávač u MS VS dělá citelné pokroky. Oproti VS 2019 u VS 2022 citelně zrychlil a je chytřejší. Už nejen nabízí metodu, ale  často je schopen dokončit celý příkaz vč. dosazení proměnných jako parametry.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
15. 12. 2021   #32
-
0
-

#30 gna
To jsem napsal o hodně výše ve #4

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
15. 12. 2021   #33
-
0
-

#32 hlucheucho
Aha, je to tam. U mě ten komentář není vidět celý a celkově jsem mu nevěnoval pozornost :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Umocnění výrazu — založil zdenek

Vysvětlení výrazů z knihy — založil novacek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý