Float - špatný formát – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Float - špatný formát – Java – Fórum – Programujte.comFloat - špatný formát – Java – Fórum – Programujte.com

 

Like0
Newbie
5. 11. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den prosím  o pomoc ... dělám program kde mám převést  m3 na mm3 a naopak jenže když zadám 5 m3 na mm3 

tak mi program vypíše hodnotu 5.0E9 mm3 .

špatný datový typ ? 

zkoušel jsem to i jako double ale je to to samé

předem díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Like
sleepy0
Stálý člen
5. 11. 2011   #2
-
0
-

To je spravny vysledok. 5.0E9 mm^2 = 5 000 000 000 mm^2.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.67.–
sleepy0
Stálý člen
5. 11. 2011   #3
-
0
-

#2 sleepy
No ono je to ako 5.0*10^9

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.67.–
Like0
Newbie
5. 11. 2011   #4
-
0
-

no jenže já bych to potřeboval aby to napsalo přímo 5 000 000 000 a ne 5.0E9 

nevíte jak na to ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Like
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
6. 11. 2011   #5
-
0
-

Zadáš si formát výstupu ve tvaru %početCifer.početDesetinnýchf např. %10.1f.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.210.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
9. 5. 2014   #6
-
0
-

#5 liborb

Zdravím, prosil bych o radu jak naformátovat text v "Text Field" (textovem poli)

Zobrazuje se mi zde "1.0E9" potřebuji právě aby tam byli nuly. Proměnná je v typu double.

System.out.format("e = %10.1f%n", e); //zde mi format funguje

jTFvysledek.setText(String.valueOf("%10.1f",e)); //avsak ja jej potrebuji naformatovat zde, a to mam cervene a nevim si rady

- kvuli tomu abych mohl v cyklu podle nul useknout cislo 

Dekuji za jakoukoli radu, ci odkaz

Michal

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.28.111.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 5. 2014   #7
-
0
-

   

jTFvysledek.setText(String.format("%10.1f",e));
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
9. 5. 2014   #8
-
0
-

#7 liborb

šlo to :) ale kdyz jsem do promenne dosadil: 

jTFvysledek.setText(String.format("%15.1f",(Double.toString(e).substring(0,Double.toString(e).length()-11))));

tak to format ignoruje a pise 1.0E10

opet diky za kazdou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.28.111.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 5. 2014   #9
-
0
-

Moc nechápu o co se snažíš a hlavně proč to chceš narvat do jednoho řádku, ale možná se trefím:

jTFvysledek.setText(String.format("%15.1f", Double.parseDouble(String.format("%15.1f", e).substring(0, String.format("%15.1f", e).length() - 11))));
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
9. 5. 2014   #10
-
0
-

#9 liborb

nešlo mi tak jak jsem chtel, ovsem Váš kus zdrojáku mi velmi pomohl, teda az me to trklo, ze to musim upravit jeste na dalsich dvou místech :)

dělám kalkulačku pro výpočet hodnoty rezistoru dle barev: takže když je hodnota 1000 tak useknu tři nuly a dam tam 1kΩ

nakonec jsem jej upravil takto: 

jTFvysledek.setText(String.format("%18.0f", Double.parseDouble(String.format("%18.0f", e).substring(0, String.format("%18.0f", e).length() - 9))));

díky moc ! 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
Kit+15
Guru
9. 5. 2014   #11
-
0
-

#10 Michal
To bys neměl takhle lepit do kódu, to má mít vlastní třídu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Špatný den? — založil Garret Raziel

Špatný výsledek — založil Bryant

Spatny zapis — založil nevim

Špatný program? — založil Avidius

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý