Public void PredstavSe() – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Public void PredstavSe() – .NET – Fórum – Programujte.comPublic void PredstavSe() – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
18. 12. 2021   #1
-
0
-

Zdravím, to "void" jenom značí, že funkce nepředává žádný parametr? Jak mám teda tuto metodu chápat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
18. 12. 2021   #2
-
0
-

#1 Montezo

metoda void PredstavSe()
že neobsahuje žádný parametr značí ()

void značí, že nic nevrací
může obsahovat tělo např.:

void PredstavSe()
{
 Console.WriteLine("Jsem program.");
}

zavolá se: PredstavSe();

Příklady: 

void SParametrem1(int a)
{
 Console.WriteLine(a);
}

int SParametrem2(int a)
{
 return a * a;
}
//===========================
int a = 10;
int BezParametru1()
{
 return a * a;
}

void BezParametru2()
{
 Console.WriteLine(a);
}

void BezParametru3()
{
 Console.WriteLine(BezParametru1());
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
18. 12. 2021   #3
-
0
-

Takže to "void značí, že nic nevrací" značí, že když takovou metodu zavoláš, a např. v ní proběhne součet proměnných cislo2 +=cislo1 (což je v přepisu cislo2=cislo2+cislo1, čili sečti proměnné cislo2 a cislo1, a ulož je do proměnné cislo2) tak ten součet by sice proběhl, ale z metody by se to "nové" cislo2 už nikdy nikam nedostalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
18. 12. 2021   #4
-
0
-

#3 Montezo
pokud by ta proměnná cislo2 byla definována uvnitř metody, tak by po jejím vykonání samozřejmě zanikla.

Jinak by tomu bylo v tomto případě: 

int a = 10;
int b;

void DelejNeco()
{
 b = 2 * a;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
19. 12. 2021   #5
-
0
-

Ono se to může "dostat ven" i jinak. 

int a = 5;
int b = 3;
int secteno;


void Secti(int a, int b, out int soucet)
{
   soucet = a + b;
}

//volani metody
Secti(a, b, out secteno);

tzn.  pomocí parametru out

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:ad2f:7437:f940:34d1...–
19. 12. 2021   #6
-
0
-

Před jménem funkce nebo metody je typ návratové hodnoty, v závorkách () jsou parametry se svými datovými typy. Tedy
void Secti(int a, int b, out int soucet)
funkce Secti má návratovou hodnotu typu void (= nevrací nic) a přijímá dva parametry typu int a jeden parametr typu out int.

Pak ještě existují in = vstupní parametr, ten musí být inicializován před voláním funkce, protože představuje vstupní hodnotu se kterou funkce pracuje a ref = reference, předává referenci (zjednodušeně adresu v paměti, kde se machází proměnná se kterou se pracuje), umožňuje parametr využít obosměrně.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:ad2f:7437:f940:34d1...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Public: vector — založil Figa

Public vs funkce — založil LPG1995

Public vs. private — založil inferno-girl

Public vs private metóda — založil Plui

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý