Hypertext na pozadí webu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hypertext na pozadí webu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comHypertext na pozadí webu – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

czsars0
Newbie
22. 12. 2021   #1
-
0
-

Zdravím, měl bych k vám prosbu, jestli lze udělat odkaz buďto na celé pozadí, ale idálně jen na část nějak jednoduše, nějakým krátkým kódem na platformě shoptet. Jsou tam dost omezené možnosti pro úpravy, ale nějaké html a css tam vložit lze. Dejme tomu tady na levé straně ty obrázky, ideálně pak ten středový. https://487677.myshoptet.com/ Díky moc za ochotu!

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:b53d:516a:418:11bd:a63d:a650...–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
22. 12. 2021   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ty vždycky potřebuješ úpravy nějakého eshopu a vždycky máš jen zadání. Tak si najmi programátora.

$("#carousel-banner > div > img").wrap('<a href="//google.com/"></a>')
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
czsars0
Newbie
22. 12. 2021   #3
-
0
-

#2 gna
Já přece nikoho nenutím odpovídat, takže pokud s tím máš problém, tak neodpovídej. Kdybych byl v programování chytrý jako ty, neptal bych se. Mimochodem nepochybuju, že to cos poslal je funkční řešení, ale netuším jak ho zakomponovat do html kódu. Já zvládnu třeba css, ale něco s proměnnou ne. Tak pokud bys mi poradil i s tímto, byl bych ti vděčný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:b53d:516a:418:11bd:a63d:a650...–
czsars0
Newbie
22. 12. 2021   #4
-
0
-

#2 gna
Už jsem to pochopil, akorát jsi odkazoval z carouselu, ale já chtěl pozadí main-wrapper-in, nicméně specifikovat jen část toho pozadí asi moc nepůjde co?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:b53d:516a:418:11bd:a63d:a650...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
23. 12. 2021   #5
-
+1
-
Zajímavé

"Kdybych byl v programování chytrý jako ty,"
A co mu je to platne? Jeho rodina hladovi, protoze lide, jako ty mu za praci nezaplati? Misto, aby si ho najali, tak z neho tahaji moudra zadarmo.
Proti dotazum na forku ale nic nemam. Spis, jako, jestli toho mas vic, tak by pro tebe bylo vyhodnejsi komunikovat s nejakym programatoerm primo, ktery bude mit o tvych problemech pak vetsi prehled a umi lepe poradit. Nahodily clovek proste hodi nahodile reseni, ktere se ti treba zrovna nehodi a jsou lide, kteri ti jeste pak nadaji.
Treba, spoustu veci se da najit i googlem. To zas drbou mne, ze delam z lidi voly, kdyz je odkazuji na tisice reseni z google a musi se v tom starat a vybirat, ktere se jim hodi. Ale, zabralo by jim to 5 minut. Na forku dotaz muze viset bez odpovedi i mesic :)

A mimochodem, tvuj dotaz jako moc nechapu, jak je to mysleno obrazek na pozadi? 

Odkaz je <a href=...></a> https://www.jakpsatweb.cz/…/odkazy.html#a

V pozadi mas obrazek pres img?
<a href="url"><img src="url_obrazek"></a>

V css?
<body style="background-image:url" onclick="location.href='url'">
No, jenze, to pak muze odkazovat klik na cokoliv.
Takze by bylo nutne tam napozicovat dva divy pres sebe.

<body style="background-image:url">
<div onclick="location.href='url'" style="height:1000px; width:100px; position absolute"></div>
<div> text </div>

Ten prvni vytvari falesny obdelnicek nad pozadim.
Ten druhy je pak stranka preplacnuta pres to.

Jak rikam, mnohem snadneji by se to resilo, kdyby clovek znal presne tvou situaci, co tam mas ci nemas, jak to funguje nebo si to mohl primo testovat. Takhle proste je asi 1000 moznosti a jako nahodne nejakou tipovat na forku, no :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
czsars0
Newbie
29. 12. 2021   #6
-
0
-

#5 peter
Děkuju!

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:b53d:516a:e951:eee0:91ff:6239...–
czsars0
Newbie
29. 12. 2021   #7
-
0
-

#2 gna
Mohl bych mít prosím k Tobě ještě jednu prosbu? Když například dosadím tento div na jinou pozici (viz níže), funguje to dobře, ale dá se to zapsat ještě tak, aby se to přepsalo pouze v respozivním rozložení? (@media screen and (max-width: 767px)" Myslím třeba tohle 

<!--<script>
$('div.search').insertAfter('div.responsive-tools')
</script> -->

Moc ti děkuju!

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:b53d:516a:e951:eee0:91ff:6239...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 12. 2021   #8
-
+1
-
Zajímavé

Budes sledovat, zda ma nejaky element class?
Budes sledovat, zda sirka, offsetwidth nejakeho elementu ma nejakou sirku? Body?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
czsars0
Newbie
29. 12. 2021   #9
-
0
-

#8 peter
Už jsem se s tím nějak popral, ale díky za ochotu.

<script>
if($(window).width() < 768){
  //append to the p  
  $('div.search').insertAfter('div.responsive-tools');
}
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a02:768:b53d:516a:e951:eee0:91ff:6239...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý