Static void Main(string[] args) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Static void Main(string[] args) – .NET – Fórum – Programujte.comStatic void Main(string[] args) – .NET – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

Montezo
~ Anonymní uživatel
180 příspěvků
23. 12. 2021   #1
-
0
-

Zdravím, k čemu je to pole string a ten příkaz args ? Děkuju...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
23. 12. 2021   #2
-
0
-

#1 Montezo
Je to seznam parametrů, se kterými byla aplikace spuštěna.
(např. pokud otevřeš (při spuštění) nějaké soubory v této aplikaci, budou adresy uloženy v tomto poli)
Podrobnosti si ověř testem (výpisem pole args).

Furt nechápeš absolutní základy. Jaký příkaz?? Pole stringů nazvané args.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
23. 12. 2021   #3
-
0
-

Už jsem ti jednou psal, že definice funkce je ve tvaru návratový typ následovaný jménem funkce a za jménem funkce v závorkách je seznam parametrů s jejich datovými typy. Někdy bývají před vším modifikátory přístupu. Takže static je modifikátor, tady znamená, že funkci lze volat bez vytvoření instance třídy. void je návratový typ - funkce nic nevrací. Funkce se jmenuje Main a přijímá jeden parametr, tím je pole typu string a jmenuje se args.

Kdyby jsi pamatoval éru DOSu, věděl bys, že aplikace se spouští takto: 

application.exe param1 param2 ...

//např.
asem5113.exe zdroj.asm vystup.hex

Kompiler asem5113.exe má číst ze souboru zdrojový kód v assembleru ze zdroj.asm a zkompilovaný program zapsat do vystup.hex

A aby se pak aplikace ke svým parametrům dostala, musí se jí nějak předat. K tomu slouží pak parametr  funkce Main - pole, které celou tu příkazovou řádku obsahuje (snad si to pamatuju dobře). V příkladu s kompilerem bys našel v jednotlivých prvcích pole:
args[0] = asem5113.exe
args[1] = zdroj.asm
args[2] = vystup.hex
 

Naštěstí pro tebe pole v C# znají svou velikost a tak má funkce Main jeden parametr. V C/C++ by funkce main měla parametry 2 - ukazatel na pole a počet prvků v poli.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:9d8d:79b1:64f8:c4c...–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
540 příspěvků
23. 12. 2021   #4
-
+1
-
Zajímavé
BDS +

Já tohle nepochopím, to pořád máte potřebuju mu tohle vysvětlovat? Vždit si za chvíli z Vašich odpovědí udělá tutoriál knihu.

Vidím to tu opravdu denně, ten člověk je absolutně marnej a ten se tu bude ptát pořád a na vše dokud mu budou lidi odpovídat. Ani sem si nevšiml, že by jakýkoliv téma označil jako vyřešené nebo dokonce aspoň napsal, že to vyřešil/pochopil, ale to si myslím, že je to spíš takový to, něco nevím, zeptám se, ale už mi to pak je fuk a jdu hledat dál na co se jít zeptat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.237.237.–
BDS+3
Věrný člen
25. 12. 2021   #5
-
0
-

#4 Mutagen
Ano taky mi připadá, že naše příspěvky ani nečte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

String to hex ebo Byte()"string" — založil Roman Uherek

Static — založil Grungy

Chybí třída main — založil dragon124

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032022 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý