Průměr platů – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Průměr platů – .NET – Fórum – Programujte.comPrůměr platů – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Evzzen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 1. 2022   #1
-
0
-

Ahoj.

Mám úkol: spočítat průměr platů který uživatel zadá v jednom řetězci. Hodnoty budou odděleny čárkami. Co s tím? Nedovedu si představit řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.158.–
Evzzen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 1. 2022   #2
-
0
-

            Console.WriteLine("\nZadejte hodnoty platů. Oddělte jednotlivé hodnoty čárkami.: ");
            string platy = Console.ReadLine();
            string[] subs = platy.Split(',');

            foreach (string sub in subs)  // foreach pouze pro čtení
            {
                Console.WriteLine($"Jedna zadaná částka:{sub}");
            }
        }  


    }
}

  

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.158.–
Wikan
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
8. 1. 2022   #3
-
0
-

#1 Evzzen
No a v čem je problém? Rozdělíš to podle čárek (Split()). Převedeš jednotlivé částky na čísla (Parse()). Výsledky sečteš a vydělíš jejich počtem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.122.202.–
Evzzen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 1. 2022   #4
-
0
-

A jak je "spočítám"?

A jak vošetřím, aby tam nikdo nepsal písmena nebo prázdný hodnoty?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.158.–
Wikan
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
8. 1. 2022   #5
-
0
-

#4 Evzzen
Jak to myslíš "spočítám"? Pokud to chceš ošetřit, tak místo Parse() použiješ TryParse().

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.122.202.–
Evzzen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 1. 2022   #6
-
0
-

Jak to myslíš "spočítám"?

Jestli je tam 5 hodnot nebo třeba 7.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.158.–
Wikan
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
8. 1. 2022   #7
-
0
-

#6 Evzzen
Split() ti vytvoří pole, jehož délku znáš. Ale i kdyby ne, tak při procházení toho pole si můžeš zvyšovat proměnnou, ve které bude počet prvků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.122.202.–
Evzzen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 1. 2022   #8
-
0
-

čemu mi bude napočítání počet znaků v poli. Pochopil byl počet znaků "," -1 pro výpočet "počtu platů" - když , funguje jako oddělovač.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.158.–
Wikan
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
8. 1. 2022   #9
-
0
-

#8 Evzzen
A kdo mluvil o počtu znaků v poli? Psal jsem o počtu prvků v poli, které vytvoří metoda Split().

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.122.202.–
Evzzen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 1. 2022   #10
-
0
-

Lenght přece počítá znaky v celém stringu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.158.–
Wikan
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
8. 1. 2022   #11
-
0
-

#10 Evzzen
Čteš vůbec, co ti píšu? Kde jsem zase něco psal o stringu? Ten máš na začátku, ale po splitu z něj získáš pole stringů, jenož délku potřebuješ zjistit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.122.202.–
Evzzen
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
8. 1. 2022   #12
-
0
-

:"jenož délku potřebuješ zjistit."

Jak z délky stringu zjistím počet stringů?

Jak z toho, kolik znaků je v jednom stringu zjistim kolik těch string ("kolik těch platů") tam je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.158.–
Wikan
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
8. 1. 2022   #13
-
0
-

Tak naposled:

- uživatele zadá string

- ty ten string rozdělíš metodou Split() podle čárek do pole stringů

- délka toho pole určuje počet prvků v tom poli = počet zadaných platů

- jednotlivé položky toho pole převedeš na čísla (Parse() či TryParse()) a sečteš

- výsledek součtu vydělíš počtem platů

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.122.202.–
remmidemmi0
Věrný člen
8. 1. 2022   #15
-
0
-

#1 Evzzen
Evžene, když neumíš spočítat průměr, což je učivo v hodinách počtů v 6.třídě základní školy, tak v takovém případě doporučuji změnit školu a zkusit nějakou manuální práci. Třeba počišťovač, noční hlídač a podobně. To jsou prefese velmi žádané a netřeba u nich znát počty

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
10. 1. 2022   #16
-
0
-

Myslím, že nepochopil int.Parse - má v hlavě pořád stringy a neví jak s nima počítat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.22.113.–
peter
~ Anonymní uživatel
4005 příspěvků
10. 1. 2022   #17
-
0
-

   

"13 5 6 7 35  56"
1. split(' ') = ["13", "5", "6", "7", "35", "", "56"] // rozdelit
2. ["13", "5", "6", "7", "35", "56"] // odstranit cyklem necisla "" nebo "text"
3. parseInt = [13, 5, 6, 7, 35, 56] // prevest string na integer cisla
4. suma = suma + pole[i]; prumer = suma / delka(pole) spocitat prumer

Krok 2 bys tam mel mit, abys tam nemel prazdne polozky, ktere ti daji pri prevodu na int 0. A zvetsi ti delku pole. Tim padem se ti posune i prumer. 

["13", "5", "6", "7", "35", "", "56"]
["13", "5", "6", "7", "35", "56"]
[13, 5, 6, 7, 35, 56] 
suma = 13 + 5 + 6 + 7 + 35 + 56 = 122
count = 6
prumer = suma / count = 122/6

["13", "5", "6", "7", "35", "", "56"]
[13, 5, 6, 7, 35, 0, 56] 
suma = 13 + 5 + 6 + 7 + 35 + 0 + 56 = 122
count = 7
prumer = suma / count = 122/7 - to je pak uplne jine cislo
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:98ab:316b:8f0e:b4ed...–
peter
~ Anonymní uživatel
4005 příspěvků
10. 1. 2022   #18
-
0
-

   

No, a kdyz nepouzijes prevod ze string na integer, tak se stane toto:
suma = "13" + "5" + "6" + "7" + "35" + "56" = "135673556"
count = 6
prumer = "135673556" / 6

Bud to mapise error. 
Nebo si to zkonvertuje pri deleni sam na cisla, prumer 135673556 / 6
Jenze, to da stejne jiny vysledek.

U programovani musis mit hodne predstavivosti nebo si neustale vypisovat, co ti to udelalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:98ab:316b:8f0e:b4ed...–
VladislavK0
Super člen
10. 1. 2022   #19
-
0
-

Tak nevim jestli Evzzen neni rodný bratr Monteza, nebo snad kamarad ze skoly, no nedej buh aby to nebyl klon.

Mam nad čím přemýšlet        

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.166.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Průměr — založil Sopta

Geometrický průměr — založil Blujacker

Aritmetický průměr — založil serveronaut

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý