SQL příkaz – Matematika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SQL příkaz – Matematika – Fórum – Programujte.comSQL příkaz – Matematika – Fórum – Programujte.com

 

Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
10. 1. 2022   #1
-
0
-

Zdravím, není tu SQL sekce, tak se ptám zde:

"Máte hypotetický internetový obchod. Jak z databáze vytáhnout data o všech objednávkách za rok 2021, přiřadit k nim klienta, a zobrazit deset klientů, kteří utratili nejvíce kreditů, včetně částek?"

Ten příkaz by vypadal takto: 
SELECT id, klient, ALL rok 2021,cena FROM smlouvy WHERE cena>10000 AND se_slevou=1 ORDER BY cena DESC  ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
10. 1. 2022   #2
-
0
-

join objednavky-zakaznici, sum castka, group by zakaznik, where rok 2021, order by suma, limit 10

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
11. 1. 2022   #3
-
0
-

je tu sekce Databáze > MS SQL | MySQL | Oracle, kdybys to chtel treba zaradit lepe

Hele, ale domaci ukoly musis delat do skoly sam, vis. Gna ti vypsal, co ti tam schazi. Bohuzel, kdyz to nepises primo, tak ledaco zapomenes. Ale, tak s tim by sis mel poradit, ze? :) "sum castka" jako "sum castka suma", protoze, jinak by nefungovalo "order by suma"

a) data o všech objednávkách za rok 2021, 
b) přiřadit k nim klienta,
c) a zobrazit deset klientů, kteří utratili 
nejvíce kreditů, včetně částek

a) + b) pokud te zajimaji na vystupu objednavky

SELECT
    a.id_objednavky,
    b.klient_jmeno,
    a.rok,
    a.cena
FROM
    objednavky a
        LEFT JOIN klienti b ON a.id_klient=b.id_klient
WHERE
     a.rok=2021

a) + b) + c)

SELECT
    a.id_objednavky,    b.klient_jmeno,
    a.rok,
    SUM (a.cena) AS suma
FROM
    objednavky a
        LEFT JOIN klienti b ON a.id_klient=b.id_klient
GROUP BY
    a.id_klient
WHERE
    a.rok=2021
ORDER BY
    suma DESC
LIMIT
    10
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:3dbc:eb8c:654b:3bff...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Nefunguje SQL príkaz — založil Speeder

SQL příkaz se neprovede — založil Ondrřej Cháb

Nestandartní SQL příkaz — založil Bryant

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý