ArrayList list = new ArrayList(); list.Add("položka"); – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ArrayList list = new ArrayList(); list.Add("položka"); – .NET – Fórum – Programujte.comArrayList list = new ArrayList(); list.Add("položka"); – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
11. 1. 2022   #1
-
0
-

ArrayList list = new ArrayList();
list.Add("položka");

Co to znamená? Jakože nový potomek objektu ArrayList() a ten se jmenuje list.  ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
11. 1. 2022   #2
-
0
-

Opět základy.

První řádek vytvoří instanci třídy ArrayList. Instance se jmenuje list.

Druhý řádek volá na instanci list metodu Add s parametrem "položka". (A tím do list přidá prvek "položka")

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
11. 1. 2022   #3
-
0
-

Nezapomeneme na špičaté závorky jak u datového typu, tak u konstruktoru.

Já zase někde četl - ArrayList list = new ArrayList(); - 

že to new.ArrayList(); je konstruktor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
11. 1. 2022   #4
-
0
-

Volání konstruktoru. Mezi new a identifikátorem není tečka.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
Montezo
~ Anonymní uživatel
188 příspěvků
11. 1. 2022   #5
-
0
-

A co z toho je konstruktor?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
11. 1. 2022   #6
-
0
-

Ten zapis se nazyva volani konstruktoru objektu ArrayList :)
 

new ArrayList();

--- c# ---
public class ArrayList()
{
public function ArrayList()
{...}
}

--- php ---
public class ArrayList()
{
public __construct()
{...}
}

Kdyz napises new cokoliv, tak pri tom volas funkci construktoru objektu, u c# je to ta
function ArrayList, u php se pouziva __construct(). Funkce, ktera se spousti jen pri vytvareni objektu.
Pak je jeste desctructor. Funkce, ktera se spousti jen pri niceni objektu. 

~ArrayList() {...}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.196.–
12. 1. 2022   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
12. 1. 2022   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
12. 1. 2022   #9
-
0
-

No, chtel jsem jenom vysvetlit to propojeni. V php se pouziva prave primo funkce construct, ktera odpovida slovu konstruktor. A ze se jedna o funkci, ktera se spusti pri vytvoreni objektu.
Pozn. Prijde mi prave zmatene, ze c# pouziva jako konstruktor ArrayList() a destruktor ~ArrayList(). V zasade neusetril slova cnstruct, destruct, protoze to stejne odlisuje tou vlnovkou :) A navic se to bude dost blbe hledat ocima v kodu. Vlnovku muzes snadno prehlednout a tak...


 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2837:2e7f:6df0:c886...–
BDS+3
Věrný člen
13. 1. 2022   #10
-
0
-

#9 peter
V C# se moc destruktory nepoužívají, spíš se používá rozhraní IDisposable a v metodě Dispose se provede vše co je potřeba. Nikdy neměl problém najít ~ hledá se to daleko lépe než nějaký text.
Za sebe taky radím do této sekce PHP netahat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.253.–
W10 :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

ArrayList — založil Andre

ArrayList - výpis — založil honza

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý