Vyklad kodu, filed, instance. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyklad kodu, filed, instance. – Java – Fórum – Programujte.comVyklad kodu, filed, instance. – Java – Fórum – Programujte.com

 

robin
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
15. 1. 2022   #1
-
0
-

Ahoj, v ucebnici se najednou setkavam s "instance. "

assertEquals(ClassExample.aClassField,  //tady chapu,ze ClassExample je trida
                     "a class field");
You can access class fields from instance objects, but the IDE may warn you, or the field
may not show up in code completion.   //tuhle formulaci moc nechapu, co mysli tim instance objektu

instance.aClassField = "changed"; //jako ze muzu pole-promenou .aClassField  zmenit jinou tridou nebo?? nebo co je to to instance prosim?

assertEquals(instance.pubField, "a public field");
instance.pubField = "amended public field";
assertEquals(instance.pubField, "amended public field");

 Dekuji za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
15. 1. 2022   #2
-
0
-

Vždyť s třídami a objekty děláš pořád dokola a najednou nevíš. Máš třidu a vytváříš její instance a přes ně pak můžeš přistupovat k jejim veřejným proměnným a metodám. 

class Clovek
{
    public String jmeno;  // instancni promenna

    public Clovek(String jmeno) {
        this.jmeno = jmeno;
    }
}
...
Clovek c1 = new Clovek("Pepik");
Clovek c2 = new Clovek("Honzik");

System.out.println(c1.jmeno + " a " + c2.jmeno); // Pepik a Honzik
c2.jmeno = "Jirik";
System.out.println(c1.jmeno + " a " + c2.jmeno); // Pepik a Jirik

A pak můžeš mít taky třídní proměnné (static), které nejsou spjaté s konkrétní instancí a když k nim přistupuješ přes instanci, tak to jde, ale dostaneš warning.

class Math
{
    public static final double PI = 3.14;  // tridni promenna
}
...
System.out.println(Math.PI);  // OK

Math m = new Math();
System.out.println(m.PI);  // jde, ale dostanes warning
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
robin
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
15. 1. 2022   #3
-
0
-

#2 gna
dekuju ti moc, jen jsem to potreboval asi videt rozepsane, najednou tam uvedli instance. a ja jsem nevedel honem co tim mysli

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Instance — založil ahoj

Instance tridy — založil DEBRECEN

Zakladani instance — založil Jirka

No enclosing instance... — založil Anonym

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý